Христо Грозев от разследващия сайт Bellingcat каза, че не знае

...
Христо Грозев от разследващия сайт Bellingcat каза, че не знае
Коментари Харесай

„Те действат бавно. Имат дълга памет и не прощават“. Христо Грозев не знае в какво го обвинява Русия

Христо Грозев от проверяващия уебсайт Bellingcat сподели, че не знае какво е обвиняването против него в Русия. " С неспокойствие чакам да схвана в какво съм упрекнат “, сподели Грозев, който даде изявленията за Би Ти Ви и Нова телевизия в сряда.

разгласен за търсене от Русия. В известие на министерството на вътрешните работи на Русия се споделя, че Грозев е търсен за нарушение на " член от Наказателния кодекс на Руската федерация ", като не излиза наяве какви тъкмо са хипотетичните нарушавания.

Грозев сподели, че е наел съветски юрист, който също не може да разбере какви са обвиняванията против него. " Поне от 2-3 години ФСБ имат голям проблем с нашите следствия. Получавали сме сигнали от наши информатори, да внимаваме с новите познанства, с хора, които желаят да се срещнат с нас ", сподели Грозев.

По думите му не е нужно да се търси причина в случаите, по които работи сега. „ Те работят постепенно. Имат дълга памет и не простят “, сподели Грозев. Според него е привлякъл вниманието на службите през 2016 година с
 MH17: Разобличаването на съветската дезинформация  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available

Грозев сподели, че съветските управляващи не се тормозят толкоз от това, че уеб сайтът Bellingcat разкрива незаконни проекти, а че " на практика се подиграхме с тяхната нереалност за страшност, тъй като показахме лицата на тези нарушители, които оставят големи следи зад себе си ".

Той сподели, че от българското държавно управление не са се свързали с него, а от австрийското са му предложили отбрана.

Във вторник стана ясно, че в България Елеонора Митрофанова е извикана на диалог в Министрество на външните работи (МВнР). Новината беше обявена от няколко медии, които се базират на известие на външно министрество. Официална информация за това няма. Свободна Европа изпрати във вторник въпроси до Министерски съвет и Министерството на външните работи, само че до този миг няма отговори.

В началото на годинатадиректор и ръководител на борда на основания в Нидерландия проверяващ уебсайт. Сайтът се занимава с разбор на данни. Той е учреден през 2014 година от от английския блогър Елиът Хигинс. Сайтът притегли вниманието на съветските управляващи след издание на следствието по случая свалянето на полет MH17 на самолетна компания " Малайзия Еърлайнс " над Украйна през 2014 година, при което починаха 298 души.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР