Христо Гаджев, депутат от ГЕРБ-СДС, фейсбукНовата оферта за Ф-16 е

...
Христо Гаджев, депутат от ГЕРБ-СДС, фейсбукНовата оферта за Ф-16 е
Коментари Харесай

Новата оферта за Ф-16 е по-евтина от тази през 2019, точно както предвидихме преди 3 години


Христо Гаджев, народен представител от ГЕРБ-СДС, фейсбук

Новата оферта за Ф-16 е по-евтина от тази през 2019, тъкмо както предвидихме преди 3 години.

Винаги е ставало въпрос за закупуване на 16, вместо 8 самолета Ф-16. Сега разумно идва време за втората половина от поръчката, като процесът стартира през август м.г. от служебното държавно управление.

Няма производител или страна, която да държи сходна техника на склад – по тази причина всякога тя занапред стартира да се създава.

Забавянето на първите 8 самолета с една година е обвързвано с коронавирус и веригата от доставки. Същият форсмажор беше употребен от Русия, с цел да забави ремонта на МиГ-29, само че не слушам някой да ги подлага на критика.

Правителството би трябвало да реагира навреме и да завърши договарянията, с цел да получим идващите 8 самолета. Предстои да забележим какви условия, цени и периоди за доставка ще бъдат контрактувани. Напомням, че през 2019 в договарянията постигнахме понижение в цената, както и 57 млн. $ бяха поети от американската страна.

Управляващите би трябвало да основат търпим разход за данъкоплатците.

Въпреки че хората обедняват, държавното управление харчи с лека ръка. Почти всяка седмица кабинетът тегли нови заеми и още не сме разбрали защо са изхарчени деветте милиарда, изразходени в края на предходната година.

Цената на отбранителната авиация постоянно е висока, само че България към този момент е взела решение да я развива. За разлика от други предложения за нови самолети (например от Швеция), в тази за Ф-16 има включено въоръжение. Ако то се добави към тях крайната цена е почти същата.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР