Християнин от Индонезия беше линчуван публично в петък за продажбата

...
Християнин от Индонезия беше линчуван публично в петък за продажбата
Коментари Харесай

В Индонезия: Бой с пръчки за християнин, продавал алкохол

Християнин от Индонезия беше линчуван обществено в петък за продажбата на алкохол в консервативната провинция Ачех, което е нарушаване на ислямския закон. Тълпа от фенове гледаше наказването и се подиграваше на наказвания, оповестява БГНЕС.

Йоно Симболон кривеше лицето си от болежка, до момента в който маскиран набожен чиновник го удряше по гърба с ратанова пръчка на спонтанна сцена пред джамията в провинциалната столица Банда Ацех.

Той е третият немюсюлманин, който е подложен на обществен пердах, откакто в Ацех, на остров Суматра, започнаха да се ползват ислямския закон. Това стана, откакто получи специфична автономност през 2001 година - опит на централното държавно управление да потуши продължителните сепаратистки протести.

" Това е задължението на нашето държавно управление за използване на ислямското право ", сподели кметът на Банда Ацех Аминула Усман.

" Ако има нарушаване (на закона), неотложно го оповестява на шариатската полиция и ние изпълняваме наказване като днешния пердах ", сподели той, имайки поради религиозните управляващи.

Един доктор ревизира положението на Симболон след 10 удара, преди боят да продължи.

Той беше един от 10 души - осем мъже и две дами – бити с пръцки след петъчни молебствия за разнообразни провинения, в това число сводничество, проституция и хазарт.

Несключили брак мъж и жена получиха по 20 удара с пръчка всеки, защото били прекомерно близо един до различен, което било оценено като въведения към неразрешения от закона извънбрачен секс.

Самболон беше хванат през октомври и наказан на 36 удара с пръчка за продаването на противозаконен алкохол.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР