Християна Тодорова е едно от златните ни момичета в художествената

...
Християна Тодорова е едно от златните ни момичета в художествената
Коментари Харесай

Християна Тодорова пред Efirbet: Ако грациите ни играят без грешка, ще се борят за световните титли

Християна Тодорова е едно от златните ни девойки в художествената гимнастика и част от един сполучлив отбор, който поднасяше вдъхновяващи спектакли на килима. След като прекрати дейната си кариера, Християна остана покрай обичания си спорт, само че към този момент като интернационален съдия. Като подобен тя ще се изявява и на идното международно състезание в София.
Пред Християна Тодорова разкрива своите упования за конкуренцията и за бъдещите си проекти в света на грациите.  > -Християна, подготвени ли са нашите гимнастички да зарадват българския народ?> -Мисля, че се намират в доста добра форма, даже бих споделила в оптимална форма спрямо европейското от юни. Единственото, което им поисквам, е да изиграят съчетанията си без неточност и в случай че това се случи, ще се борим за купите, както в самостоятелното, по този начин и в ансамбъла. > -Ще успее ли Боряна Калейн да се оправи с голямото предизвикателство и да покори спортния си връх?> -Боряна е смела състезателка и момиче, което следва фантазиите си до края, и имам вяра, че е подготвена да отговори на високите упования към нея от страна на публиката. Тя е една огромна гимнастичка и с голям опит.> -Кои ще са нейните съпернички за златото в многобоя?
   -    Със сигурност София Рафаели от Италия, състезателката на Израел и втората състезателка на Италия. Не би трябвало да изпускаме също Стилияна Николова, а има и други състезателки от най-различни страни, които се устремени към тройката. Изобщо конкуренцията в нашия спорт става по-оспорвана с всяка минала година и на най-големите шампионати борбата за разпределението на призовите места е непредсказуема.> - За да изпреваря спекулациите, бих желал да Ви попитам дали възможна купа на Боряна ще има същата тежест в отсъствието на рускините?
- Титлата си е купа и никой не може да я отнеме. Тя постоянно ще остане като достижение в международната художествена гимнастика и по никакъв метод не може да бъде омаловажена поради обстоятелства и странични условия. От цялото си сърце поисквам на Боряна да изиграе по най-хубавия метод съчетанията си. Тя е посочила, че е способна, че е съумяла българка и умее да реализира това, за което мечтае.> - Колко медала може да завоюва Бубето в София?
- Ние ще се радваме на всеки нейн орден, само че дано да не провокираме ориста. Тя ще вземе толкоз медали, колкото Господ й е отредил и каквото успее да завоюва.> - Предвид нежната възраст, Стилияна Николова навлезе с гръм и тропот в огромната гимнастика. Как ще се показа в този момент?
- Тя направи мощно начало при дамите и това е в нейна изгода, тъй като е към момента на 17 години, а към този момент е измежду най-хубавите в света. Стискам палци на Стилияна да издържи душевен и да продължи да се развива в вярната посока.> - Допускате ли сензация на престоящия шампионат на планетата?
- На подобен конгрес безусловно всичко може да се случи, даже и невъзможното да бъде допустимо. Все отново това е спорт и играят хора.> -Как виждате развиването на новия ни отбор? > -Разбира се, че е мъчно, само че в случай че не е мъчно, няма да е толкоз хубаво. Пред Весела Димитрова имаше огромно предизвикателство за този олимпийски цикъл и се надявам следващата година новите девойки да бъдат в още по-добра форма и да се оправят с по-трудни съчетания. Нека единствено да са здрави, да имат вяра и да продължат да упражняват по метода, по който го вършат, а Весела да остане треньорът, който е.> -Възможно ли е този отбор да надмине предните два?> -Всичко може да се чака, както в спорта, по този начин и в живота. Но аз не считам, че е редно да се съпоставят ансамблите. Всеки е бил сполучлив за времето си, има своята история и харизмата, която носи. Дано този отбор да се построи и да сбъдне  спортните и житейските си фантазии и цели.> -Какво бихте споделили на нашата аудитория?> -Искам да прикани българските почитатели, който от тях може и има предпочитание, да поддържа онлайн нашите девойки и дружно да стигнем до върха.> -Кое е по елементарно – да сте арбитър или играч?> -И двете неща си имат своите компликации и отговорности. Не мога да кажа, че едното е по-лесно от другото, само че мога да кажа, че сега ми е с една концепция по-неспокойно и с една концепция по-отговорно, тъй като представям цялата страна. Не че не съм го направила, само че в този момент ориста на другите девойки е в моите ръце и върша всичко допустимо да оказа помощ по най-хубавия метод.> -Не Ви ли се желае, някоя заран като станете, още веднъж да отидете в залата и да се включите в тренировката?> -Аз се усещам задоволена от това, което съм постигнала като състезателка и нямам носталгия, която може би повече някогашни гимнастички имат. Когато стопирах, първоначално ми беше необичайно. Чудех се какво да върша и не можех да намеря себе си, само че това към този момент е минало.> -Смятате ли да станете треньор, с цел да предавате опита и уменията си на поколенията? > -Мислила съм в тази тенденция, само че аз имам вяра, че българските треньори са едни от най-хубавите в света. За всяко нещо си има човек и моето място е в интернационалните среди. > -Като арбитър или като началник?> -Бъдещето ще покаже. Постепенно ще върша крачка след крачка всяка година и ще пробвам да реализирам нови цели в интернационалните структури.>  
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР