Християн продължава да получава заплахи в болницата, че ще дойдат

...
Християн продължава да получава заплахи в болницата, че ще дойдат
Коментари Харесай

Виктор Стоянов: Пред РПУ в РСМ нападат българин, той влиза и полицаите му казват Изчезвай!

Християн продължава да получава закани в болничното заведение, че ще дойдат и ще ги убият. Това е изпратено от съответен човек. Полицията не е направила инспекция. Аз получавам закани всекидневно. Имаме десетки случаи на закани. Имаме случай, в който пред полицейското ръководство атакуват българин, той влиза и те му споделят " Изчезвай! ". Там въобще не работят институциите за българите. Това съобщи в студиото на " Часът на избора " по телевизия " Евроком " създателят на фондация " Македония " Виктор Стоянов.

Ние в България нямаме проблем с македонците. Проблемът е с институциите, не с хората. Заради голямата и ежедневна агитация. Представяте ли си някой известен български артист, представете си Миро от Каризма, да възпламени македонски културен клуб и не да бъде наказан, а да бъде изработен воин, попита реторично Стоянов.

През последно време посолството ни в Скопие оказва помощ на клубовете ни, само че това е единствено в зародиш. Българите в Северна Македония нямат в лицето на северно-македонските институции и опция да бъдат предпазени. Те са разграничени на етнически принцип. Това е, което се случва. Евроинтеграцията на Северна Македония никога не може да бъде за сметка на даже част от ползите на българите, които живеят там. Българските ползи са преди евроинтеграцията на Западните Балкани, безапелационен е ръководителят на фондация " Македония "

Българите в РСМ са изолирана общественост, която няма равни права с другите нации в страната, подложена е на дискриминация и за която общественост не работят институциите. България би трябвало да прегледа своите принадлежности за напън и с мека мощ да откри метод да накара Скопие да направи страната си демократична за всичките си жители.

Северна Македония като самостоятелна страна няма права, има и отговорности. Да оставим историята, условно казано. Човешките права на хората с българско съзнание не се съблюдават. Как може страна, която не съблюдава човешките права на своите жители, да бъде част от Европейски Съюз, попита още Виктор Стоянов.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР