Християн Пендиков продължава да получава заплахи по интернет. Това обяви

...
Християн Пендиков продължава да получава заплахи по интернет. Това обяви
Коментари Харесай

Християн Пендиков продължава да получава заплахи, обяви външният ни министър

Християн Пендиков продължава да получава закани по интернет. Това разгласи пред журналисти  министърът на външните работи Николай Милков. Той и посланик номер 1 на Северна Македония Буяр Османи посетиха пребития българин, който е настанен във ВМА. 

„ Това е един човек, който пострада  заради концепциите си. Един мъж с идея, който я пази.  България твърдо упорства да има наказване за направилите, с цел да се завърши тази атмосфера на безотговорност, която ражда ново и ново принуждение ”, каза Милков.

„ Още един път съдя нападението над Християн Пендиков. Северна Македония ще се погрижи да има нула приемливост над такива набези. Държавата ще се погрижи да се сътвори такава атмосфера на нула приемливост над насилието, изключително когато е междуетническо ", съобщи Османи. 

Християн Пендиков остава в тежко, само че устойчиво положение, откакто в четвъртък трима души го нападнаха пред ресторант в Охрид. Заподозреният за нападението Илия Спаески е задържан за 30 дни. Все още се водят процесуални дейности за другите двама, участвали на побоя. Пред NOVA другари на Християн обявиха, че се опасяват да приказват за случая, защото в Охрид има съществени антибългарски настроения.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР