Християн Пендиков бе изписан от Военномедицинска академия днес, съобщиха от

...
Християн Пендиков бе изписан от Военномедицинска академия днес, съобщиха от
Коментари Харесай

Изписаха Християн Пендиков от болница, ще се лекува вкъщи


Християн Пендиков бе изписан от Военномедицинска академия през днешния ден, оповестиха от болничното заведение. В късото известие се показва, че лекуването му продължава в извънболнични условия.

Секретарят на Българския клуб в Охрид " Цар Борис III " Християн Пендиков беше атакуван и пребит грубо на 20 януари. Вследствие на побоя той бе със счупена челюст, с тежки пострадвания в региона на прешлените, ребрата и главата.

Християн е с българско съзнание и деен участник в разнообразни начинания, благотворителни акции и акции на българската общественост в Северна Македония. Именно това бе и измежду главните подозирани претекстове за жестоката офанзива против него. 

Един от виновниците за нападението против него е Илия Спасески. Той е професионален играч по жиу-жицу и член на клуба по карате в Охрид „ Кун-су-то “, напомня БГНЕС. Спасески взе участие в професионални надпревари и е притежател на голям брой награди от тях.

След побоя Християн бе превозен с българския държавен аероплан " Фалкон " за лекуване във Военномедицинска академия в София, където го оперираха.

Тогава България остро осъди нападението против Християн и краткотрайно изтегли посланика си в Скопие за съвещания. В последния си ден Народното събрание одобри и декларация, осъждаща езика и дейностите на ненавист в районен съд Македония към България и македонските жители с българско съзнание. 

Няма спомагателна информация дали Християн ще се прибере в Охрид или ще остане в България. След побоя неведнъж бе обявено, че той е обект на закани посредством обществените мрежи. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР