Христеа Нинова е първата медалистка за България на Европейското първенство

...
Христеа Нинова е първата медалистка за България на Европейското първенство
Коментари Харесай

Първи медал за България при девойките на Европейското първенство по бокс

Христеа Нинова е първата медалистка за България на Европейското състезание по бокс за юноши и девойки. Младата вяра в категория до 50 кг се класира за полуфиналите на шампионата в Плоещ, Румъния. Под наставленията на олимпийските първенци Петър Лесов и Стойка Кръстева, както и на Пейчо Багдатов, тя си обезпечи най-малко бронзово отличие. 

Нинова реализира безапелационна победа на четвъртфиналите с 5:0 гласа над естонката Ксения Веселова, а в спор за място на финала ще се изправи в четвъртък против представителката на домакините Ребека Мюлер.

За орден през днешния ден ще се боксира и Александра Буюклиева. В категория до 54 кг тя ще се изправи на четвъртфиналите против Габриела Венцел (Хърватия). Двубоят би трябвало да стартира в 13:00 часа. Във вечерната сесия има още два мача с българско присъединяване. От 17:30 часа Ангел Димитров (50 кг) ще се изправи против Александру Ченуса (Молдова) за място на полуфинал. Около 21:30 часа пък Роселин Бачевски (+80 кг) ще боксира с арменеца Рустам Намоян. При победи двамата ще си обезпечат най-малко бронзови оценки. 

До четвъртфиналите доближиха още Ангел Самуилов (48 кг) и Янко Илиев (52 кг). Техните мачове за оценки ще се проведат в четвъртък.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР