Хремата на бебето може да продължи две седмици, но може

...
Хремата на бебето може да продължи две седмици, но може
Коментари Харесай

Защо първата хрема на бебето продължава по-дълго

Хремата на бебето може да продължи две седмици, само че може да се проточи и повече.
Дали това ще се случи зависи от типа на бактериите, които обитават носната му лигавица. Има такива, които я вършат по-продължителна. Проблемът е, че именно тези респираторни инфекции през първата година от живота, подготвят към развиване на астма в по-късна възраст.

Швейцарски учени от университета в Берн изследват бактериите в носната лигавицата на 200 кърмачета, с цел да открият за какво при едни хремата продължава по-дълго, в сравнение с при други. 
Известно е, че хремата при кърмачетата продължава приблизително към 2 седмици. На третата бебето би трябвало да е оздравяло и да няма и диря от сополи.
Това се случва обаче единствено с тези, които имат разнообразна носна флора, без наличие на две бактерии - Moraxellaceae и Streptococcaceae, откриха швейцарските учени, представени от Parents. fr. 

Ако хремата на бебето продължи повече от 3 седмици, носната лигавица е обитаема най-вече с бактериите Moraxellaceae и Streptococcaceae, открило изследването. 
Именно тези две бактерии подклаждат възпалението и основават риск от усложняване на хремата, която първоначално е била изцяло банална.
От друга страна има пряка връзка сред честотата и продължителността на респираторните инфекции на бебета под 1 година и риска в бъдеще детето да страда от астма.
Тази взаимозависимост обаче към момента не е разгадана от науката.

Източник:

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР