Хремата е често срещан симптом при инфекция с щама Oмикрон.

...
Хремата е често срещан симптом при инфекция с щама Oмикрон.
Коментари Харесай

Омикрон - хремата е опасна за мозъка

Хремата е постоянно срещан признак при зараза с варианта Oмикрон. Владимир Зайцев, претендент на медицинските науки и доктор по УНГ заболявания в Москва, изясни за какво Омикрон-хремата не е толкоз безобидна, колкото наподобява.
Възпалението на носната лигавица, породено от Oмикрон, продължава по-дълго от елементарната хрема, отбелязва той. Лекарят счита, че доста хора не се отнасят задоволително съществено към това заболяване. В същото време хремата пречи на насищането на мозъка с О2, защото дишането през носа е от първостепенно значение за него. "Носовото дишане вентилира мозъка ни със 70%. Ако носовото дишане е приглушено или въобще липсва, мозъкът е доста по-слабо екипиран с О2 ", изяснява Зайцев.
Според него продължителната хрема може да докара до неприятни последствия.
"Отначало тя ще даде някои отзвуци, а по-късно може да се трансформира в проблем, когато чувствате главата си като "чугунена " заради хипоксия или непрекъснато страдате от главоболие ", предизвести лекарят.
Той поучава да се потърси лекарска помощ, в случай че цялостното дишане през носа не може да се възвърне в границите на седем дни.
"Ако човек види, че хремата изчезва от единствено себе си и дишането се възстановява, това е добре. Ако след една седмица признаците се засилят и не изчезват, това е стопроцентова причина да отидете на доктор ", споделя Зайцев.
Ако хремата се съпътства и от други признаци, показващи зараза с вариант Oмикрон, би трябвало да извикате доктор в дома си.
"Ако индивидът също по този начин усеща уязвимост, тресчица и главоболие, това са същинските признаци на Oмикрон. Тогава няма потребност да ходите при доктор в поликлиниката, тъй като може да болестите всички там. Трябва да се обадите за домашно лекуване ", поучава Зайцев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР