Хранителното отравяне, което може да причини стомашни проблеми, като повръщане

...
Хранителното отравяне, което може да причини стомашни проблеми, като повръщане
Коментари Харесай

Кога оризът може да ни причини хранително отравяне

Хранителното отравяне, което може да аргументи стомашни проблеми, като повръщане и диария, е много неприятно прекарване, което мнозина са изпитвали. То може да бъде евентуално рисково и даже смъртоносно, като в множеството случаи виновна за това е бактерията бацилус цереус (bacillus cereus). А тя е на всички места към нас и от време на време даже я гълтаме без да разберем.
 Кой е най-здравословният ориз
Кой е най-здравословният ориз

И за какво да не избираме единствено сред бял и кафяв

Bacillus cereus се среща в почвата, водата, по растенията и даже в червата на някои животни. Също по този начин се развъжда елементарно в ориз и тестени произведения като паста, киноа и кус-кус, ако ги съхраняваме погрешно след готвене.

В незначителни количества бактерията надали ще ни накара да се усещаме зле, само че когато се развъди в храната, се образуват два типа отрови. Именно тези отрови, попаднали в организма ни, могат да провокират диария или повръщане.
 Снимка 654981

За да не си навредим, е добре да бъдем изключително деликатни със съхранението най-много на ориз след готвене. Размножен в него, бацилус цереус е доста по-вероятно да ни се отрази зле, спрямо тестените артикули, главно поради естеството на метода, по който се обработва. Оризът пораства непосредствено в почвата, до момента в който с цел да се направи паста, пшеницата първо се обработва.

За благополучие, елементарно можем да предотвратим развиването на евентуално рисковата бактерия. След като сме сготвили храната, е добре незабавно откакто изстине, да я приберем в ледник. Температурата е основна, защото бацилус цереус елементарно се развъжда, в случай че оставим ориз или да вземем за пример спагети на по-топло.
 Как да съхраняваме вярно нарязаните цитрусови плодове
Как да съхраняваме вярно нарязаните цитрусови плодове

Ето няколко трика

В случай че след сваряването им, сме ги държали в ледник, можем да ги консумираме в границите на четири до шест дни, като притоплянето в микровълнова фурна не крие риск, написа.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР