Хранителните добавки са широко разпространени и често използвани продукти, които

...
Хранителните добавки са широко разпространени и често използвани продукти, които
Коментари Харесай

Какво трябва да знаем за хранителните добавки?


Хранителните добавки са необятно публикувани и постоянно употребявани артикули, които елементарно можете да закупите от онлайн магазини като greenlabox.bg, както и от разнообразни аптеки. Въпреки че те носят безчет изгоди за вашето здраве, доста хора не знаят задоволително за тях. Важно е да знаете какво съставляват те, техните тънкости, какви типове съществуват на пазара и по какъв начин да изберете верните от тях.
1. Какво е хранителна добавка?
Хранителните добавки се разказват най-добре като „ допълнение към главния режим за хранене на индивида “ и служат за набиране на субстанции, които като цяло липсват или се намират в незадоволителни количества. Те са изкуствено създадени артикули, в които се намират високо съсредоточени съставки като да вземем за пример – минерали, витамини, екстракти от растения и други Те освен се употребяват като допълнение към режима за особено хранене или запълване на липса на вещество в човешкия организъм, само че и за профилактика при съществуване на болести.

 През последните години производството на тези артикули както и продажбата им фрапантно са се нараснали и поради това на пазара се среща голямо многообразие освен от производители, само че и от типове детайли. Сигурно в този момент се чудите какви разнообразни типове са налични и по какъв начин да намерите подобаващите за вас? 
2. Какви типове са питателните добавки? 
По магазините се предлага обилие от разнообразни типове, тъй като съвсем всяко вещество може да бъде квалифицирано за външен банкет. Най-често срещаните са – витамини, минерали, аминокиселини, билкови и растителни субстанции. Те могат да бъдат предопределени за възстановяване на имунитета, укрепване на костите и ставите, намаляване, битка с целулит и хемороиди, разширени вени, черен дроб, високо кръвно, менопауза и други здравословни проблеми. Те се срещат както в течна форма, по този начин и под формата на хапчета, бонбони, прахуляк и други

3. Как да изберете верните хранителни добавки?
За да изберете верните хранителни добавки е най-важно да си извършите консултация с доктор или експерт по здравословно хранене. Те могат да ви посъветват кои тъкмо типове са подобаващи за съответните ви потребности и да ви дадат препоръки по отношение на дозирането и метода им на приложимост. Все отново от обща просвета може да знаете, че при намаляване се приема „ L-карнитин “, при изгаряне на мазнини – „ Йохимбе “, при проблеми със сърцето – „ Омега-3 “, за имунната система – „ Витамин Ц “ и така нататък Друго нещо, което е хубаво да знаете е, че витамините от група B са доста потребни изключително за дамите. За имунната система, множеството хора одобряват “Витамин Д ”.
4. 10 обстоятелството за питателните добавки
Не ги бъркайте с медикаменти! Лекарствата са направени от дейни съсредоточени съставки, които са по-високи от дозите, нужни за естественото действие на тялото. Преди да бъдат утвърдени, медикаментите минават през доста проби, с цел да се уверят производителите, че те са безвредни и ефикасни. Разбира се, че и питателните добавки минават през проби, само че не в толкоз огромен мащаб. Също би трябвало да имате поради, че не можете да си набавите безусловно всички нужни субстанции на организма си посредством храната, точно поради това би трябвало да се набират външно. Това обаче не е цялата информация, която би трябвало да знаете. Ето 10 обстоятелството, които биха ви били потребни:

Хранителните добавки не са сурогат на здравословния метод на живот и положителния режим за хранене, а допълнение.

Внимавайте с дозирането им.

Преди приема им, прочетете деликатно етикета, с цел да видите самия състав.

Натуралните, билкови и растителни субстанции не постоянно са безвредни. Някои от тях могат да имат нежелани резултати и да доведат до алергии или други проблеми.

Хранителните добавки не са контролирани от FDA (Агенцията за храните и лекарствата) в Съединени американски щати по същия метод като медикаментите. Това значи, че производителите не са задължени да потвърждават ефикасността и сигурността преди да ги пуснат на пазара.

Внимавайте с продуктите, които дават обещание „ чудеса “.

Не приемайте външно набавени детайли, в случай че сте бременни или кърмите, в случай че не сте се съветвали с доктор.

Някои субстанции не би трябвало да бъдат комбинирани с медикаменти, които приемате, избягвайте да ги комбинирате в случай че нямате експлицитна рекомендация за това.

Избягвайте да вършиме ваши си комбинации или да приемате повече от една таблетка от един тип. Това може да докара до прекалено дозиране.

Преди да изберете онлайн магазин, откъдето да закупите определените от вас детайли, проверете неговата известност. Изберете одобрен магазин, който предлага качествени артикули, като да вземем за пример greenlabox.bg.

Както научихте към този момент, с цел да дадете всичко належащо на тялото си е належащо да приемате хранителни добавки. Те са извънредно потребни за поддържането на положително здраве и мощна имунна система. Въпреки това, е значимо да изберете верните и да ги приемате съгласно препоръките на лекаря ви или напътствията на етикета.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР