Хранителни продукти за възрастни и самотни хора дариха чрез Фондация

...
Хранителни продукти за възрастни и самотни хора дариха чрез Фондация
Коментари Харесай

Раздават хранителни продукти на крайно нуждаещи се в Мездренско

Хранителни артикули за възрастни и самотни хора подариха посредством Фондация „ Проект Северозапад “ чиновници на фирмите Дживиси Сървисиз и Фератум България. Храната ще се разпредели от Домашния обществен патронаж в Мездра. Хранителните пакети съдържат артикули от първа нужда, опаковани или вакуумирани за по-дълга продължителност.
С дарената храна ще се оформят 13 хранителни пакета за консуматори на услугата „ Помощ в дома “ от селата Лютиброд и Игнатица, която Фондацията предлага в района. През зимата на 2017, както и през актуалната 2018 година, подготвен личен състав от фондацията се грижи за възрастни хора в няколко села.
Пакети ще има и за хората от старческия дом, за кухнята на общинския обществен патронаж, както и за неотдавна осиротяло семейство от с. Лютиброд. Седем деца, на възраст от 2 до 13 години, са останали сираци, откакто бащата умрял преди месец. За тях се грижи майка им.
Освен храната, компанията Дживиси Сървисиз обезпечава и средства за възнаграждение на домашните помощници, грижещи се за възрастните хора през зимните месеци в селата Игнатица и Лютиброд.
Вече трета година Фондация „ Проект Северозапад “ и община Мездра подкрепят извънредно нуждаещи се.
Дарителската акция не е „ положителното, което идва по Коледа “, а поредна целенасочена самодейност в помощ на възрастните самотни хора от общината.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР