Хранителната компания Nestle, тютюневата компания Philip Morris и производителят на

...
Хранителната компания Nestle, тютюневата компания Philip Morris и производителят на
Коментари Харесай

Nestle, Philip Morris и производителят на електроника Sony прекратяват дейността си в Русия

Хранителната компания Nestle, тютюневата компания Philip Morris и производителят на електроника Sony бяха добавени към листата на фирмите, които прекратиха активността си в Русия.

Nestle, със седалище в Швейцария, съобщи в изказване, че финансовите вложения на компанията му в Русия са били спрени след офанзивата й против Украйна.

В изказването се показва, че компанията също е прекратила всички рекламни действия в Русия, само че е посочено, че доставката на съществени хранителни артикули в страната ще продължи.

В изказването на Philip Morris от Съединени американски щати беше оповестено, че плануваните вложения в Русия, в това число стартирането на всички нови артикули, нововъведенията и индустриалните вложения, са прекратени.

Беше посочено, че компанията е осъществила и проектите си за понижаване на индустриалните си интервенции в Русия, и беше маркирано, че развиването на войната ще продължи да се следи.

Sony, която разгласи, че преди този момент е спряла прожекцията на филми в Русия, заяви, че е спряла и всички продажби на PlayStation в страната.

В изказването на компанията по тематиката се показва, че всички доставки на програмен продукт и хардуер, стартирането на Gran Turismo 7 и интервенциите на PlayStation Store в Русия са прекратени.

Докато офанзивите на Русия против Украйна не престават, броят на световните компании, които стопират или приключват комерсиалната си активност в Русия, се усилва всеки ден.

Съвсем неотдавна McDonald’s, Starbucks, Coca-Cola и Pepsi са измежду фирмите, които оповестиха, че са спрели комерсиалната си активност в страната.

Производителят на тежко съоръжение Deere & Co (DE.N), заявявайки, че е “дълбоко тъжен от ескалацията на събитията в Украйна”, разгласи, че е прекратил доставките за Русия преди две седмици, а по-късно и за Беларус, и съобщи, че ще последва Съединени американски щати и интернационалните наказания.

Caterpillar Inc (CAT.N) съобщи, че стопира бизнеса си, защото спиранията на веригата за доставки и глобите затрудняват бизнеса и 3M (MMM.N) последва образеца, откакто преоцени бизнеса си в Русия.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР