Хранителната компания „Белла България“ е първият месопреработвател и производител на

...
Хранителната компания „Белла България“ е първият месопреработвател и производител на
Коментари Харесай

„Белла България“ - единствени в света с ТÜV NORD сертификат ...

Хранителната компания „ Белла България “ е първият месопреработвател и производител на салами в интернационален проект, отличен със документа „ Контролирано качество при производителя “ на самостоятелната сертифицираща организация ТÜV NORD България ЕООД. Процедурата по детайлната инспекция на качеството и сигурността продължава година. Извършва се по метода на оценката на риска в сходство със стандарта ТÜV NORD A75S012, включваща метода „ скришен клиент “ и лабораторни разбори от самостоятелна акредитирана лаборатория. С тази методология сертифициращата организация подсигурява прозрачността и безпристрастността при осъществяването на анализите.

Месните артикули „ Орехите “ – шпекови салами, деликатесите филе, врат, бут и бекон и шунките – са първите от портфолиото на компанията, които минават триетапните инспекции за приемането на документа и правото на характерен знак върху опаковката. Детайлният разбор стартира с оценка на риска на всеки стадий от производството, следват периодически инспекции осъществявани от ТÜV NORD България ЕООД, взаимно с акредитирана лаборатория. Финалната оценка включва узаконяването на производителя от ТÜV NORD България – част от интернационалната сертифицираща организация ТÜV NORD, в сходство със стандарта ТÜV NORD A75S012.

Стриктният първокласен надзор на производството на „ Орехите “ стартира от доставките на първични материали. Те са от регламентирани снабдители, гарантиращи произхода и чистотата им. Политиката на „ Белла България “ като производител е да създава артикули без ГМО. Компанията изисква от доставчиците документи за всички първични материали. Допълнително прави разбори на правилото на инцидентна извадка в български упълномощени лаборатории и в представителната немска лаборатория Genetic ID. При доставката на суровините и индустриалния развой се съблюдават всички европейски стандарти за хигиена и високо качество на продукцията. Компанията ползва прецизни вътрешни правила по надзор на качеството, които в допълнение са обект на регулярни външни одити.

Използват се най-съвременните способи за пакетиране и материали, които са с бариерни свойства, с което се резервират качествата на продукта и той се защищава от въздействието на околната среда.

„ Потребителят става все по-взискателен, избира нашите артикули всеки ден и ние отстояваме това доверие всеки ден с всеки наш артикул “, разяснява изпълнителният шеф на компанията Елза Маркова. По думите й основана да вкара в страната ни европейската иновация в региона на производството на тестени артикули, съвсем четвърт век по-късно „ Белла България “ е измежду европейските топ играчи, които задават новите трендове в главните категории храни на другите локални пазари по света.

„ От името на ТЮФ Норд България ЕООД желая да благодаря за съдействието във връзка със стартирането на най-новия ни план - „ Контролирано качество при производителя “ в сходство със стандарта ТÜV NORD A75S012. Получихме публично удостоверение от Комитета по нововъведения от TÜV NORD CERT на дата 18.11.2021, с помощта на общите ни старания и професионализъм “, разяснява шефът на сертифициращата организация Стоян Йотов.

Това е началото на един огромен план на „ Белла България “, който обгръща сертификация на всички месопреработвателни предприятия, като първата сертифицирана площадка е завод Идеа в Пловдив, на която се реализира произвеждане на трайни варено-пушени шпекови салами и варено-пушени шунки и деликатеси. До края на 2022 година следва завършването на сертификацията във всички месопреработвателни предприятия на „ Белла България “.

„ Белла България “ е специалистът в храните от 1997 година Компанията е доставик на най-големите интернационалните и местни търговски вериги в България, Германия, Испания, на Балканите и в Централна Европа. Дистрибутор е на водещи международни хранителни компании в България. Производственият потенциал е 350 тона храна дневно. Притежава бази за произвеждане и дистрибуция на храни в България, Гърция, Румъния и Унгария. Всички индустриални мощности в България се зареждат със зелена сила. Притежава регистрирани патенти, удостоверяващи международни новости в производството на храни. Повече за компанията – www.bella.bg

ТЮФ НОРД България ЕООД е учредено през 1999 година Фирмата е част от немската експертна организация TÜV NORD GRUPPE. ТЮФ НОРД България ЕООД – разполага с към 32 щатни и над 60 нещатни високо квалифицирани сътрудници в региона на системите за ръководство на качеството, сигурността на храните, строителния контрол, превоза, образованието и специалисти по европейските наставления. Към момента в региона на узаконяване на системи за ръководство ТЮФ НОРД ЦЕРТ има повече от 1500 сертифицирани български предприятия.

През миналия интервал над 500 мениджъри и инспектори на системи по ръководство на качеството, околната среда, безвредните и здравословни условия на труд и мениджъри на системи за сигурност на храните, приключиха курсовете на ТЮФ НОРД АКАДЕМИЯ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР