Хранителна терапия с пробиотици спомага за лечението на коронавируса, споделя

...
Хранителна терапия с пробиотици спомага за лечението на коронавируса, споделя
Коментари Харесай

Д-р Даниела Петрова от Добрич ръководи успешна компания за български пробиотици

Хранителна терапия с пробиотици спомага за лекуването на ковид, споделя в изявление за Про Нюз Добрич съсобственикът и шеф на “Дафлорн ” ООД, която създава над 50 пробиотични продукта, предпазени с над 15 патента и търговски марки в България и света. Д-р Даниела Петрова е родом от Добрич,  токсиколог, тя е съсобственик на компанията „ Дафлорн “, която произвежда български пробиотици. Колега и сподвижник в научното занятие, работата и живота на проф. доктор Никола Александров, един от пионерите, откривател на пробиотици, освен в България, само че и в света, военачалник майор о.р., някогашен началник на Военно-медицинска академия.

 Д-р Даниела Петрова от Добрич управлява сполучлива компания за български пробиотици

Пробиотиците на компанията „ Дафлорн “ са последна най-модерна генерация. Какво ги отличава от останалите  и какви са техните прерогативи пред съперниците им на пазара?

Да, Дафлорн създава последната най-модерна генерация пробиотици Лактера, предпазени с Американски и Европейски патент. Пробиотичната промишленост основава разнообразни поколения пробиотици с цел да могат те да останат живи и да стартират да работят в дебелото черво на индивида. За да стигнат до края на тънките и началото на дебелото черво, пробиотичните микроорганизми имат да преодолеят няколко трудности – да останат живи на рафта в магазина или аптеката, да преминат през стомаха на индивида, където рН-то е доста ниско т.е има огромна киселинност, да преминат през дванадесетопръстника, където рН-то е високо, т.е. алкалността е висока и по-късно да преминат 6-7 метра вътрешности до дебелото черво, където работят всички пробиотици.

До в този момент са известни 4 поколения пробиотици. Първа генерация са по този начин наречените стартерни култури, които са без обвивка и би трябвало да се съхраняват при минусови температури и са доста оязвими към висока киселинност и алкалност. Втора генерация са пробиотици с една протеинова обвивка, най-често синтетична, която също не е задоволителна с цел да ги резервира живи до достигането на дебелото черво. Трета генерация са пробиотици с микрокапсула, най-често протеинова. Четвъртата най-модерна генерация са пробиотици, които са обгърнати с обвивка, състояща се от протеини, въглехидрати и мазнини.

Нашите пробиотици Лактера по време на биотехнологичния развой се обгръщат по натурален път с аминокиселините, простите захари и мастните киселини на млякото и по този начин те стигат живи до дебелото черво, където стартират да работят. Това е обект на ноу-хау, част от Американския патент. Патента в Съединени американски щати за Лактера е единственият в региона на биотехнологиите от общо 8 български патента в Съединени американски щати. Дафлорн е единствената компания в източна Европа, която има настоящи Американски и Европейски патент в региона на пробиотиците. Дафлорн ООД си създава пробиотичната суровина, до момента в който над 90% от фирмите единствено пакетират пробиотици, като закупуват суровината от други компании.

 Д-р Даниела Петрова от Добрич управлява сполучлива компания за български пробиотици
Залагате на личен способ за уединяване на нови пробиотични микроорганизми от природата. Бихте ли разказали повече за това?

През 2011г. Н. Александров и Д. Петрова за първи път в света съумяха да изолират 8 пробиотични варианта от изворна вода от дивата природа на България – извор в Стара планина, като най-съществен от тях е Lactobacillus bulgaricus DWT1. Улавянето на пробиотични микроорганизми от изворна вода се случва за първи път в света и по тази причина можем да приказваме за научно изобретение. Първите в света пробиотични микроорганизми от воден генезис са благосъстоятелност на Дафлорн и са предпазени с Патента в Съединени американски щати.

 Д-р Даниела Петрова от Добрич управлява сполучлива компания за български пробиотици
Каква е продуктовата палитра на компанията и кои са безспорните Ви шлагери на пазара?

Ние произвеждаме два типа пробиотици Лактера – като пробиотична формула на прахуляк и като пробиотици в капсули. Хитовия ни артикул е Laktera Nature. За хората, които са алергични към краве мляко, създадохме пробиотична формула на прахуляк Laktera Allergy Free. При този пробиотик, нашият Lactobacillus bulgaricus е разможен на козе мляко. Козето мляко е най-близко по състав до майчината кърма и е уместно за дребни деца и възрастни хора.  Пробиотиците Лактера на козе мляко са предпазени с Европейски патент.

 Д-р Даниела Петрова от Добрич управлява сполучлива компания за български пробиотици
Какъв е здравословният резултат при банкет на пробиотици и предлага ли се непрекъснатата им приложимост от здравна позиция или това е належащо единствено по време на антибиотично лекуване?

Аз пия нашите пробиотици Лактера към този момент 20 години всекидневно. За този интервал ми се е налагало единствено веднъж да одобрявам антибиотик. Двата най-важни резултата на Lactobacillus bulgaricus DWT1 от воден генезис са въздействието му върху имунитета и преодоляването на дисбактериозата в дебелото черво. Още учителя Дънов написа, че множеството заболявания стартират от червата. Дебелото черво дава отговор за формиране на огромна част от имунния отговор на индивида. Нашият вариант от воден генезис в Лактера възвръща микробиома на дебелото черво и в този аспект може да се приема всекидневно освен по време и след антибиотично лекуване. Две-три лъжички от Laktera Nature заран са задоволителни да поддържаме здрава имунната си система.

Имате ли към този момент задоволително наблюдения по какъв начин се отразява хранителната терапия с пробиотици като съпътстващо лекуване при ковид?

За към 6 месеца ние организирахме две огромни клинични изследвания при пациенти с Коронавирус. В университетска болница Плевен изследвахме въздействието на Lactobacillus bulgaricus DWT1 върху клетъчния имунитет при 86 пациента с COVID-19. Установихме, че включването на Laktera Nature като хранителна поддръжка, част от сложна лечебна скица води до модулиране на клетъчния имунитет при тези пациенти. Т-хелперите, които създават цитокинини, понижават и по този метод заобикаляме по този начин наречената цитокининова стихия, която води до гибел при пациенти с COVID-19. В същото време се усилват Т-цитотоксичните лимфоцити и Наказателен кодекс клетките (други съществени кафези на клетъчния имунитет, които непосредствено убиват вируса на COVID-19. Нямаме интубиран и/или умрял пациент, без значение от това, че огромна част от тях бяха с съпътстващи болести. Всички пациенти приемали Laktera Nature в доза 3 пъти по 4 мерителни лъжички оздравяха и бяха изписани без затруднения.

 Д-р Даниела Петрова от Добрич управлява сполучлива компания за български пробиотици

Много забавно е изследването ни в Университетска болница Св. Анна, София при бременни дами. За интервала на изследването, на лекуване минаха 9 бременни с коронавирус в 33-35 гестационна седмица (всички с едноплодна бременност). Бременните не могат да одобряват доста медикаменти и ние лекарите сме лимитирани в лекуването на коронавирус до 1-2 антибиотика, антикоагуланти и витамини и хранителни добавки за бременни. Включването на Лактера Нейчър към тази терапия докара до бързо възобновяване на дамите и раждане на 9 здрави деца. Всички новородени са с негативен PCR тест на първия и 7-мия ден и са без пневмонии.

А в лекуването на други тежки болести като рак и автоимунните заболявания – имат ли място пробиотиците?

Когато открихме този неповторим вариант Lactobacillus bulgaricus от воден генезис, с нас се свърза проф. Палок Айк, декан на биологичния факултет към индийската организация по нуклеарна енергетика (индийския аналог на НАСА).  Той потвърди по 6 разнообразни метода, в това число генетични, че нашият вариант Lactobacillus bulgaricus в Лактера Нейчър има антираков резултат, защото въздейства върху вродения имунитет на индивида посредством увеличение на М1 макрофагите, които убиват новообразувани туморни кафези. Ние към този момент следим над 15 пациента с туморни болести, които са минали хирургично лекуване, лъче- и химиотерапия и одобряват всекидневно Лактера Нейчър. Изследването е доста трудоемко, защото процесът на наблюдаване е доста дълъг, само че за наше задоволство, тези пациенти претърпяха 5-годишния интервал на наблюдаване на онкологичното заболяване и водят деен метод на живот.

 Д-р Даниела Петрова от Добрич управлява сполучлива компания за български пробиотици
Съветът Ви към хората, за които здравето е първостепенна грижа и отговорност –  по какъв начин да си помогнем сами, с цел да държим заболяванията надалеч от себе си?

България е благословена земя и с цел да бъдем здрави, дано да употребяваме този неповторим вариант Lactobacillus bulgaricus от воден генезис, който ни е подарък от Господ.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР