Хранилката на Лукойл“ се оказва много голяма – на нея

...
Хранилката на Лукойл“ се оказва много голяма – на нея
Коментари Харесай

Делян Добрев: На хранилката на „Лукойл“ са министри и шефове на парламентарни групи, сами се издават

„ Хранилката на „ Лукойл “ се оказва доста огромна – на нея има членове на кабинета, ръководители на парламентарни групи и министри “. Това съобщи на ексклузивен брифинг в Народното събрание депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

Той отговори на настояването на ПП/ДБ да няма изключително съвещание на Народното събрание за ветото на президента по текстове от Закона за енергетиката.

„ Тези на хранилката сами се издават като неодобряват тези промени “, заключи Добрев.

По негови калкулации всеки ден закъснение на гласуването против на ветото на президента подарява на „ Лукойл “ по 3 млн. лева, или 21 млн. лева седмично. Става въпрос за известните 73 ст./л., които би трябвало да бъдат връщани на водачите.

Ще има изключително съвещание в петък, закани се Делян Добрев.

„ Ще си проличи кои групи са на хранилката, кои членове на кабинета са на нея, и кои не са. Изумително е по какъв начин в 3-4 следващи Народното събрание „ Лукойл “ съумя да събере болшинство “, недоумява той Добрев.

Според него министър председателят Николай Денков през вчерашния ден е декларирал на срещата, че и да одобряват 7-дневен период, с цел да се извърши решението за отппадане на дерогацията на „ Лукойл “, компанията просто няма да го съблюдава.

Още през днешния ден ще бъдат импортирани и останалите текстове, свързани със съхранението на горивата в България.

„ Имам възприятието, че с „ Промяната “ участваме в разнообразни срещи. Всеки път като ги заплашим с лишаване на дерогацията, те изкрещяват злокобно, че са подготвени на всичко “, сподели той.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР