Храни с изтекъл срок на годност и лоша хигиена в

...
Храни с изтекъл срок на годност и лоша хигиена в
Коментари Харесай

Стара храна и лоша хигиена в кухните в голяма част от хотелите в зимните ни курорти

Храни с изминал период на валидност и неприятна хигиена в част от заведенията за хранене по зимните ни курорти откриха инспекциите при започване на сезона. Какво има в ол инклузива, който ни оферират в хотелите? И сервират ли ни остаряла храна в заведенията за хранене?
През последния месец контролните органи се натъкват на близо 700 кг храни с изминал период на валидност в зимните ни курорти. Проверките откриват и други нарушавания - погрешно предпазване, неуточнен генезис на продуктите и неприятна хигиена, оповестява Нова телевизия.
При последната си зимна отмора в хотел на ол инклузив в планината, туристката Невена Павлова вижда, че в платата има остатъчна храна от предходните дни. Затова към този момент заобикаля шведските маси, когато резервира места в курортите ни.
Според туристите, при цялостните пакети на обслужване в зимните ни курорти, цената не дава отговор на качеството , което се предлага.
" В заведенията за хранене непрекъснато се блъскаш, няма задоволително храна, а менюто е еднакво. Няма нищо общо да вземем за пример с Турция ", сподели различен екскурзиант.
Потвърждава го и началник Жоро Иванов, готвил за съвсем всичките ни президенти. В практиката си е виждал всевъзможни кулинарни тълкования.
" При всички случаи олинклузивът би трябвало да се базира на европейския опит. Не би трябвало да се появяват нещата от закуска във вечерята или от вечерята в другия обяд и така нататък ", разясни Иванов.
Ден хранене на цялостен пакет за хотелиерите коства сред 3 и 5 лева за екскурзиант, пресмята началник Жоро Иванов. Затова и постоянно готвачите в този вид заведения за хранене са принудени да опитват в кухнята. А зад обилните трапези се крият нискокачествени артикули, договаряни на извънредно ниски цени още преди сезона да е почнал .
" Като се получи такова задание, че би трябвало да получиш салам за 1-1.20 лева за кг и сирене, което да не е повече от 3-3.5 лева за кг, вие сами може да си извършите извода какъв артикул е това. Нискобюджетните артикули, които са направени с транс мазнини и какви ли не неща вътре, би трябвало да се забранят изцяло ", сподели Иванов.
Подобни опити в кухнята могат да се окажат и рискови за здравето ни, безапелационни са специалистите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР