Хранене, пътуване, отопление или охлаждане на дома... Какъв е въглеродният

...
Хранене, пътуване, отопление или охлаждане на дома... Какъв е въглеродният
Коментари Харесай

Как да изчислите и намалите въглеродния си отпечатък?

Хранене, пътешестване, отопление или изстудяване на дома... Какъв е въглеродният отпечатък от тези ежедневни действия и по какъв начин можем да живеем по по-благоприятен за околната среда метод?

Когато караш автомобил, купуваш си обувки или готвиш, ти допринасяш за излъчванията на въглероден диоксид и други парникови газове в атмосферата. Това е твоят въглероден отпечатък. Много страни, институции и предприятия се стремят да понижат своите излъчвания, а Европейски Съюз даже сложи цел за " индиферентност във връзка с климата " до 2050 година Всеки от нас може да пресметна въглеродния си отпечатък и да го понижи.

Какво съставлява въглеродният отпечатък?

Парниковите газове се дължат на производството и потреблението на артикули и услуги. Въглеродният отпечатък е разбиране, употребявано за количествено установяване на въздействието на дадена активност, човек или страна върху изменението на климата.

Колко въглероден диоксид се отделя при производството на твоята тениска, храна или телефон? Количеството зависи от метода на произвеждане и ползване. Ако вземем за образец превоза, при пътуването със аероплан се отделят 285 g въглероден диоксид на километър, в съпоставяне със 104 g за автомобил и 14 g за трен. Същото се отнася и за типа месо или риба, който се употребява, или за облеклата, които се купуват.

" Зелени дружно "

е общ план на Money.bg и Webcafe.bg, който обръща внимание на екологичните трендове - както в всекидневието на всеки от нас, по този начин и в бизнеса.

Научете повече тук:

Все по-голям брой приложения, интернет калкулатори дават обещание да оказват помощ на потребителите да наблюдават и в някои случаи да компенсират въглеродните излъчвания от всичко - от ежедневните им пътувания до техните проекти за ваканции и навиците за онлайн извършване на покупки. Точно както доста хора употребяват цифрови принадлежности за следене на домашните си бюджети, тези нови принадлежности могат да им оказват помощ да измерят " цената " на тяхното потребителско държание.

Защо е значимо да редуцираме въглеродния си отпечатък?

Седем милиарда души по света използват разнообразни количества от ресурсите на планетата. Според прогнозите на Организация на обединените нации международното население може да доближи 9,7 милиарда души до 2050 година и над 11 милиарда души до 2100 година Нарастването на популацията води до увеличение на излъчванията и привършване на ресурсите на планетата.

Повишаването на излъчванията на парникови газове оказва директно влияние върху световното стопляне. То форсира изменението на климата с пагубни последствия за нашата планета. Всички ние можем да допринесем за битката с световното стопляне.

Как да ограничим въглеродния си отпечатък?

Изчисляването на персоналния въглероден отпечатък може да ни помогне да ограничим въздействието на своето ползване върху околната среда.

Малки промени могат да доведат до огромна разлика в дълготраен проект, да вземем за пример когато става въпрос за превоз, храна, облекла, боклуци и така нататък Ето някои препоръки:

Лошият резултат върху околната среда, който всеки един от нас оказва може да бъде сведен като се употребяват локални и сезонни артикули, защото те се транспортират за надалеч по-кратко време. Според анализите е значимо да се ограничи и потреблението на месо, изключително на говеждо месо и да се купува риба от така наречен резистентен лов на риба.

Избягването на артикули с несъразмерни пластмасови опаковки и потреблението на торби за многократна приложимост също би било от изгода за околната среда.

Що се касае до облеклото е добре да сортираме облекла, създадени по виновен метод, например облекла от рециклирани материали или с екомаркировка.
 Първата ESG магистратура дава отговор на въпроса
Първата ESG магистратура дава отговор на въпроса " Как? "

Първата част от приема в магистърската стратегия е по документи, а идващият съставен елемент е събеседване

Ако предпочетем да отидем на работа с публичния превоз или пък да пътуваме до морето с трен ще бъдем доста по-малко нездравословни за природата.

Въглеродния ни отпечатък би намалял също, в случай че създадем дребни промени вкъщи, да вземем за пример да понижим отоплението на дома си с 1°, като си взимаме по-кратки душове, а също и в случай че стопираме водата, до момента в който си мием зъбите или пък чиниите.

Природата би ни била признателна и в случай че си създадем табиет да изключваме електронното си съоръжение от контакта и да не оставяме телефоните си да се зареждат, откакто батериите им към този момент са заредени, а също и в случай че избираме енергийно ефикасни артикули от клас " А ". Като цяло обаче най-важното нещо, което всеки от нас може да направи е да ограничи и рециклира отпадъците си.

" " демонстрира положителните образци и значимите препоръки - всичко, което би трябвало да знаем по пътя към по-природосъобразно битие, работа и правене на бизнес. Проектът се реализира с поддръжката на,,,,,,,,.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР