„Храната се превърна в част от терористичния арсенал на Кремъл“,

...
„Храната се превърна в част от терористичния арсенал на Кремъл“,
Коментари Харесай

„Храната е част от терористичния арсенал на Кремъл“

„ Храната се трансформира в част от терористичния боеприпас на Кремъл “, съобщи председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Тя приказва пред Европейския парламент в Страсбург на спор, отдаден на срещата на върха на Европейски Съюз от предходната седмица.

„ Това е единственият метод да опишем съветските бомбардировки против обекти за депозиране на зърно и блокадата на украинските пристанища, а в някои случаи и на кражба на близо 20 милиона тона зърно, което сега е блокирано в Украйна “, сподели Фон дер Лайен.

И добави, че до момента в който Русия от ден на ден трансформира глада в оръжие, глобите на Европейски Съюз са направени по този начин, че да не окажат негативен резултат.

„ В тях ясно са изключени питателните артикули. Нашите наказания не засягат главните хранителни артикули. Те не засягат търговията със зърно или други храни сред Русия и трети страни. А възбраната за влизането на съветски кораби в пристанищата на Европейски Съюз категорично и изцяло изключва селскостопанските артикули. Така че дано се придържаме към истината – хранителната рецесия е подхранвана от нападателната война на Путин “, посочи ръководителят на Европейска комисия.

Тя бе безапелационна, че светът има потребност украинските пристанища да бъдат отворени, тъй като множеството от блокираното зърно може да бъде изнесено в точния момент единствено през Черно море.

Фон дер Лайен се базира на данни от Световната банка, съгласно които 10 милиона души по света са застрашени от последна беднотия с всеки % повишаване на на храните. А поради войната в Украйна 275 милиона души ще бъдат застрашени най-малко от дефицит на храна.
https://www.clubz.bg/uploads/2022/06/стефанчук 0806-2_cr.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 467 " /> Руслан Стефанчук

Пред евродепутатите приказва и ръководителят на украинската Рада Руслан Стефанчук. Той не скри с каква задача обикаля Европа. Тя е да убеди европейските водачи, че страната му заслужава да получи статут на кандидат-член на Европейски Съюз.

Стефанчук се надява Украйна да получи такова обръщение на 24 юни, когато в Брюксел ще има Европейски съвет.

„ Много е значимо украинският народ да чуе това ясно обръщение от Европа. Същината му е: „ Това, което вършиме, не е на вятъра “. Ето за какво, другари, в случай че на 24 юни не го чуем, то ще бъде чуто от Путин. И ще му стане ясно, че може да продължи да работи безнаказано “, посочи ръководителят на Радата.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР