Храната не се появява магически в магазина за хранителни стоки.

...
Храната не се появява магически в магазина за хранителни стоки.
Коментари Харесай

Икономически колапс: 37 процента от фермерите в западната половина на САЩ унищожават собствените си култури

Храната не се появява вълшебен в магазина за хранителни артикули. Ако фермерите и животновъдите не ги създават, ние не ги ядем. Знам, че в последно време пиша доста за бързо разрастващата се световна хранителна рецесия, само че това в действителност е огромен проблем.
В международен мащаб селскостопанското произвеждане ще бъде по-ниско от предстоящото през 2022 година

В резултат на това тези от нас, които живеят в богати страни, ще заплащат доста повече за храна през 2023 година, до момента в който доста от нас, които живеят в небогати страни, или ще страдат доста, или ще умрат. Всъщност в някои елементи на Африка децата към този момент умират от апетит в огромни количества, само че множеството американци не са чували за това, тъй като не го демонстрират по новините.

Разбира се, това не е рецесия единствено за бедните страни от другия завършек на планетата.

Тук, в Съединените щати, фактът, че част от храните не се отглеждат през 2022 година, ще аргументи големи стопански вреди през 2023 година

Има 17 западни щата, които групово създават съвсем половината от нашата храна и сега тези 17 щата са изцяло опустошени от най-лошата суша от 1200 години насам.

17 щата, в това число и на север от Тексас, около Централните равнини до Северна Дакота и западно от Калифорния, са жизненоважни за селскостопанския бранш на Съединени американски щати, осигурявайки съвсем половината от националната продукция от 364 милиарда $. Това включва 74% от месодайните говеда, които съставляват (общо) 18% от селскостопанската продукция на Съединени американски щати по стойност; 50% от производството на млечни артикули, което съставлява (общо) 11% от селскостопанското произвеждане на Съединени американски щати по стойност, повече от 80% от производството на пшеница по стойност и повече от 70% от производството на зеленчуци, плодове и ядки по стойност.

Сухите условия, продължаващи до 2022 година, заплашват производството на тези артикули, както и стабилността на ферми, ранчо и локални стопански системи, зависещи от култури, добитък и артикули и услуги, свързани със селскостопанската обработка...

Американската федерация на фермерските бюра искаше да разбере по какъв начин фермерите в тази половина на страната се оправят със сушата, тъй че направиха изследване.

И това, което откриха, е извънредно тревожно. Ето един образец.

Тази година сушата се отразява повече от предходната година, като 37% от фермерите споделят, че орат и унищожават съществуващите култури, които няма да доближат зрялост заради сухи условия.

Разбирате ли какво написа?

37 % от всички фермери в западната половина на страната унищожават личните си култури, тъй като тези култури даже няма да доближат зрялост заради безкрайната суша.

Бях изцяло учуден, когато за първи път видях тези числа.

И същото изследване сподели също, че замайващ брой животновъди в някои западни щати разпродават добитъка си.

Фермерите в Тексас са принудени да продадат стадата си от наедрял рогат добитък по-рано от нормално заради тежка суша - водоизточниците пресъхват и тревата изгаря. Фермерите в Тексас оповестяват за най-голямото понижение на добитъка с 50%, следвани от Ню Мексико и Орегон надлежно с 43% и 41%.

Говедата, които се колят в този момент, оказват помощ за стабилизиране на цените на говеждото в кратковременен проект. Но в дълготраен проект ще забележим доста по-малко добитък и доста по-високи цени на говеждото.

Всъщност някои производители на говеждо месо в Оклахома предизвестяват, че „ евтиното смляно говеждо месо може в последна сметка да доближи 50 $ за фунт.

Благодарение на продължаващите стопански признаци на пандемията и двойния удар на инфлацията през 2022 година междинните цени на говеждото в този момент са към два пъти по-високи, в сравнение с през 2019 година Добавете към това влошаващата се необятно публикувана суша, дефицит на сено и фуражи, внезапно покачващи се цени, транспортни разноски и разнообразни други индикатори, някои производители на говеждо месо от югозападната Оклахома допускат, че евтината говежда кайма може в последна сметка да доближи 50 $ за фунт.

Можете ли да си визиите да платите 50 $ за пакет говежда кайма?

Дори в този момент ни се споделя, че американските консуматори от ден на ден минават към пилешко.

Уморените от инфлацията купувачи се отхвърлят от скъпите пържоли от магазините за хранителни артикули и минават към по-евтино пиле.

„ Тайсън “, колосът за пакетиране на месо, съобщи в понеделник, че „ търсенето на пилешко е извънредно мощно “, до момента в който търсенето на по-скъпо говеждо е намаляло.

Разбира се, Съединените щати не са сами в навлизането в невиждана територия.

Току-що научихме, че във Франция загубите на годишна продукция ще бъдат към 35 %.

Реколтата от плодове и зеленчуци във Франция е намаляла с съвсем 35% заради тежката суша това лято, сподели във вторник Жак Рушаус, президент на „ Легюмс дьо Франс “, френската национална асоциация на производителите на зеленчуци.

„ Имаме загуби на рандеман. В момента, по наши оценки, тези загуби варират от 25% до 35%. Трябва да подчертаем, че в случай че желаеме снабдителен суверенитет, в случай че желаеме продоволствена сигурност, в действителност би трябвало да намерим способи да продължим да произвеждаме на нашата територия “, сподели Рушаус.

Вчера приказвах за обстоятелството, че във Англия загубите на годишна продукция в някои случаи ще доближат до 50 %.

А в Италия се оповестява, че загубите на годишна продукция доближават до 80 % в някои региони.

Тъй като питателните доставки в света стават все по-ограничени, богатите страни ще имат задоволително пари, с цел да внасят храната, от която се нуждаят.

Но какво ще създадат по-бедните страни?

В момента десетки милиони африканци към този момент са изправени пред сериозна продоволствена неустановеност.

Суша обхвана Африканския рог, оставяйки към 26 милиона души в Кения, Етиопия и Сомалия да бъдат изправени пред продоволствена неустановеност през идващите шест месеца. Вече са унищожени над 7 милиона глави добитък. В Източна Африка като цяло към 50 милиона души са в сериозна хранителна неустановеност.

Това е рецесия, която не води до на никое място.

Не толкоз от дълго време генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутереш намерено призна, че през 2023 година евентуално ще има „ всеобщ апетит “.

Той благодари на сътрудниците за обединяването на силите в това, което той назова „ сериозен миг “, отбелязвайки, че през последните две години броят на хората, изпитващи сериозна продоволствена неустановеност, се е удвоил.

„ Тази година сме изправени пред действителна опасност от всеобщ апетит. И идната година може да бъде още по-зле. Но можем да избегнем това злополучие, в случай че действаме в този момент “, сподели той.

Разбира се, тъкмо за това приказвам от доста години.

Световният апетит идва. Това не може да бъде избегнато и ще преобърне цялата международна стопанска система с главата надолу.

Когато знаете, че идва световен апетит, най-умното нещо, което би трябвало да извършите, е да се подготвите. Така че се надявам всички вие да предприемете дейности, до момента в който към момента има време да го извършите.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР