Храната е призма, през която може да видим много неща

...
Храната е призма, през която може да видим много неща
Коментари Харесай

Издадоха тайната рецепта за пилешка супа на кралица Камила

" Храната е призма, през която може да забележим доста неща - историята, обществото, стопанската система ", написа Том Паркър Боулс в деветата си издадена книга, кръстена " Готвенето и Короната: кралски предписания от кралица Виктория до крал Чарлз Трети " (Cooking and the Crown: Royal Recipes from Queen Victoria to King Charles III).

Книгата на 49-годишния Боулс , който е доведен наследник на крал Чарлз и наследник на Камила от предходния й брак , излезе преди дни и съдържа 100 предписания, приготвяни в английския кралски двор в последните епохи.

Сред тях е и рецепта на ядене, с което самият Том Паркър е израснал - обичаната пилешка чорба на майка му Камила . Най-често тя я е приготвяла за обяд, въпреки че Том напомня, че крал Чарлз е прочут с това, че не обядва. Ето и рецептата, оповестена и на уеб страницата на People.

 enlightened Пилешката чорба на Камила съдържа:

► 6 чаши домакински пилешки бульон;

► 1 приблизително огромен картоф, нарязан на кубчета;

► 2 обезкостени пилешки бутчета без кожа, нарязани на дребно;

► 1 огромен морков, нарязан на кубчета;

► 1 огромен филиз целина, нарязан на кубчета;

► 4 чаши накълцано на дребно савойско зеле;

► сокът от един лимон;

► сол;

► черен пипер;

► пикантен сос (по желание);

► накълцани пресни зеленчуци за сервиране (по желание);

► настърган пармезан за сервиране.

Оставяме бульонът да кипне в огромна тенджера, след което понижаваме температурата и варим към 15 минути. Добавяме картофите, пилето, моркова и целината и оставяме да къкри на приблизително ниска температура, като разбъркваме понякога, до момента в който зеленчуците и месото се сварят. Добавяме зелето и оставяме още към минута да ври, до момента в който и то омекне.

Сваляме от огъня и прибавяме лимоновия сок, сол, черен пипер и пикантен сос по избор. Сервираме пилешката чорба в купички, като поръсваме с пармезан и пресни зеленчуци.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР