Храната е крайъгълният камък всеки празник. Тя събира приятели и

...
Храната е крайъгълният камък всеки празник. Тя събира приятели и
Коментари Харесай

Най-коледните коледни ястия по света

Храната е крайъгълният камък всеки празник. Тя събира другари и семейство, с цел да споделят мемоари, обичаи и страхотни усети. От пудинг със смокини до плодова торта, доста храни могат да донесат празнично въодушевление.
 Коледа, коледни ястия и 14 празнични храни по света (първа част)
Най-коледните коледни ястия по света (част първа)

Какво похапват във Франция, Перу, Англия, Етиопия, Русия, Филипините и Канада

В взаимозависимост от това къде живеем, ястията, които се смятат за естествена част от празничното угощение за някои, може да наподобяват напряко странни за други. Вече видяхме първите седем храни от селекцията от 14 на Health Line, които ядат по света по време на коледните и новогодишните празници.

8. Latkes (Израел)

Latkes са обичайни за еврейската кухня и се хапват главно по време на Ханука. Приготвят от настъргани картофи с малко настърган лук.
 Снимка 599603

Към тях се прибавят яйце и брашно с цел да се образува примес, която се изпържва на плоски, сходно палачинки кръгове. Стават доста хрупкави. Често се сервират със заквасена сметана, ябълково пюре и захар.

9. Hangikjöt (Исландия)

Сервиран по време на Коледа, hangikjöt е една от най-популярните исландски празнични храни. В превод значи " окачено месо " и нормално се подготвя от пушено агнешко или овнешко.

Името му произлиза от обичайна процедура за сушене и опушване на месо в продължение на седмици. Hangikjöt нормално се сервира със зелен боб, картофи, покрити със сос бешамел и гарнитура от кисело алено зеле.
 So Simple, Nadya's Knit, Котаракът Бойда, Artikos, NaturaBG - пет хрумвания за бюджетни коледни дарове от български производители
5 хрумвания за бюджетни коледни дарове от български производители

Хем на ниска цена, хем родно, хем потребно

10. Bahn chung (Виетнам)

Bahn chung е обичана оризова солена торта, на която виетнамците се любуват по време на Tết (виетнамската Нова година). Приготвя се от леплив ориз, свинско месо, фасул мунг, зелен лук, рибен сос и подправки като сол и черен пипер.

В допълнение към страхотния си усет, ястието се слага пред фамилните олтари, с цел да отдаде респект на предците и да се насочат молебствия за идната година.

11. Pasteles (Пуерто Рико)

Pasteles са класическо коледно ядене в Пуерто Рико. Приготвянето му обаче изисква доста време и самообладание. Вътрешната част на pasteles се състои от примес от смляно свинско месо и разнообразни подправки.
 Снимка 599602

Външната част се прави благодарение на особено тесто от настъргани зелени банани, яутия и подправки. След като оставим тестото да престои няколко часа, го слагаме върху бананови листа, прибавяме свинският заряд и го увиваме. Традиционните пуерторикански pasteles се варят в гореща вода и се сервират с ориз, месо, риба, грах и пикантен сос.

12. Яйчен пунш (САЩ)

Яйченият пунш и прочут по целия свят, само че се употребява най-много в Съединените щати и Канада. Тази напитка е направена от мляко, сметана, разрушени белтъци, жълтъци и захар.
 Снимка 599601

Получава се напитка с кремообразна, гладка текстура. Повечето хора се любуват на алкохолен яйчния пунш, като прибавят малко ром, бърбън или бренди.

13. Kutia (Украйна)

Kutia е обичайно ядене за Бъдни вечер, което е известно измежду членовете на Украинската православна черква. Като част от Юлианския календар, Бъдни вечер се пада на 6 януари. Обикновено това е първото ядене, което се сервира като част от Святата вечеря - вегетарианска гощавка с 12 ястия в памет на 12-те апостоли.
 Снимка 599600

Прави се от варени пшенични плодове, маково семе, сушени плодове и мед. Изобилства от хранителни субстанции, което е значим акцент на този украински празник.
 Коледа, коледни базари и кои са местата с най-вече коледно въодушевление в София
Коледно, по-коледно, най-коледно

Кои са най-празничните базари в София

14. Janssons frestelse (Швеция)

Известно още като " Изкушението на Янсон ", това ядене се подготвя от картофи, лук, сметана, галета и херинга. Обикновено се сервира с печена шунка, кюфтета, риба, варени картофи, сирена и разнообразни варени зеленчуци.
 Снимка 599599

Произходът на името е противоречив, макар че мнозина считат, че е кръстено на известната оперна певица, известна като Пеле Янзон.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР