Храмът на цар Соломон, известен като Първия храм, е бил

...
Храмът на цар Соломон, известен като Първия храм, е бил
Коментари Харесай

Древен Текст Разгадава Вечната Мистерия На Изчезналия Кивот!

Храмът на цар Соломон, прочут като Първия храм, е бил разграбен и опожарен от вавилонския цар Навуходоносор II в VI в. пр.н.е. Кивотът, съгласно преданието, е бил подложен в Соломоновия храм дружно с други съкровища. В него се съхранявали каменните Скрижали на завета с Десетте заповеди, както и стомната с манната и Аароновият скиптър.

„ Наскоро преведеният текст „ Трактат на корабите “ твърди, че съкровищата били скрити от доста левити и пророци – споделя Джеймс Давила, професор от университета на Сейнт Андрюс. – Някои от тези съкровища са били скрити на разнообразни места на територията на Земята на Израел и Вавилония, до момента в който други са били предадени в ръцете на ангелите Шамсиел, Михаил и Сариел. “

Трактатът до известна степен наподобява на Медния свитък – един от кумранските ръкописи, открити в пещера близо до Кумран, на западния бряг на Мъртво море. В този свитък също се загатва за скрити съкровища, въпреки и не от Соломоновия храм.

Трактатът нагледно разказва невероятни съкровища. В една част се загатва за „ седемдесет и седем златни таблици от злато от стените на Едемската градина, явени на Соломон, и блестят те като сиянието на Слънцето и Луната “. Говори се също за „ четиридесет и шест скъпоценни камъка, същото количество перли, дванадесет хиляди гения злато и скъпоценни одежди “.

Този етюд е фрагмент от книгата, издадена в Амстердам през 1648 година със заглавието „ EmekHalachah “. През 1876 година ученият Адолф Йелинек разгласил още едно копие на текста, съвсем идентично с версията от 1648 година Давила бил първият, който напълно превел текста на британски език.

Изглежда, създателят на първичния текст даже не се опитвал да уточни фактическото местонахождение на скритите Соломонови съкровища, а е написал художествено произведение, учредено на разнообразни именити сюжети. Така че трактатът по-скоро не е директива за търсене, а развлекателна белетристика от това време.

Според Давила създателят е объркал разнообразни митове, без да се тормози за тяхната меродавност – в пролога да вземем за пример се приказва, че някой си Шимур Левит и неговите приятели скрили съкровищата, а по-късно в текста се загатва за ангели, които взели скъпоценностите./Megavselena
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР