HPP Open, четвъртфиналАдриан Андреев – Йеле Зелс 3-6, 4-6Адриан Андреев

...
HPP Open, четвъртфиналАдриан Андреев – Йеле Зелс 3-6, 4-6Адриан Андреев
Коментари Харесай

Андреев не се възползва от шансовете си и загуби от осмия поставен


HPP Open, четвъртфинал

Адриан Андреев – Йеле Зелс 3-6, 4-6

Адриан Андреев завърши присъединяване си на Чалънджър шампионата в Хелзинки след проваляне от осмия подложен Йеле Зелс (№133). Въпреки днешното проваляне обаче третата ни ракета има всички учредения да е удовлетворен от представянето си, защото записа чести четвъртфинал на равнище Чалънджър през сезон и се приближи доста до дебют в Топ 200 на ранглистата.

Андреев записа по-малко асове (3-7), само че за сметка на това не направи нито една двойна неточност, до момента в който тези на Зелс бяха четири. Българинът завоюва 69% от точките си на първи сервис (24/35) и осъществя една от шестте си благоприятни условия за пробив (17%), до момента в който неговият конкурент оползотвори три от своите девет брейкпойнта (33%).

Андреев на два пъти имаше опция да пробие в откриващия сет – първо при 1-1, а по-късно при 2-2, само че не съумя да се възползва от възможностите си. Впоследствие Зелс осъществя първия брейк в мача, който затвърди с гейм на нула за 5-2. Андреев прекъсна серията му, само че не за дълго и нидерландецът взе преднина в мача след 6-3.

Доминацията на Зелс продължи при започване на втория сет, когато той още веднъж проби и поведе с 2-0. Андреев обаче върна брейка и даже стигна до поврат, преди нидерландецът да спре стремежа му и да възвърне равенството при 3-3. Българинът си върна водачеството, само че в осмия гейм пропусна два следващи брейкпойнта. Зелс се възполва оптимално от съмненията на третата ни ракета и още веднъж излезе напред в резултата, след което избави още един брейкпойнт и завоюва подаването си за крайното 6-3, 6-4.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР