House of Gucci, последният филм на Ридли Скот, описва напрежението,

...
House of Gucci, последният филм на Ридли Скот, описва напрежението,
Коментари Харесай

Какво можем да научим от филмовия гардероб на House of Gucci

House of Gucci, последният филм на Ридли Скот, разказва напрежението, което нараства сред членовете на семейство Гучи, до момента в който се борят между тях за надзор над стилната империя. Лентата включва доста кавги, изменничества и даже ликвидиране.

Както към този момент сте разбрали, филмът е основан на същинската история на семейство Гучи, приспособена от едноименната книга на Сара Фордън. В центъра са Маурицио Гучи (Адам Драйвър), правоприемник на компанията, който се бори за повече власт в стилната къща, и неговата екстравагантна и подла брачна половинка Патриция Реджани (Лейди Гага).

Но не позволявайте на драмата да ви накара да забравите, че това на първо място е филм за една от най-известните фешън династии. House of Gucci е цялостен с в действителност невероятни визии - от безупречно скроени костюми и украсени рокли до огромни бижута и още по-големи коси.

Дизайнерът на филмовия дрешник, Джанти Йейтс, е основала 500 костюма за кино лентата, подобаващи за едно от най-богатите и стилни фамилии в стилната промишленост. Тя изследва освен самият облик на Патриция Реджани, само че и историята на самата марка, посещавайки музея на Gucci във Флоренция. По-късно от марката даже оферират достъп до архивите на Gucci, което води до възкръсването на два от дълго време забравени модела.

Във кино лентата костюмите играят значима роля за проявление на повествователните дъги на героите. Патриция влиза във кино лентата с женствени рокли и пуловери, представяйки гальовен жанр в първите дни на ухажването ѝ с Маурицио.

Но Патриция, решена да се омъжи в елитните обществени кръгове на Милано, надалеч не е скромна. След като се врича във безконечна честност на наследника, облеклото ѝ става все по-пищно и показно – отражение на новия ѝ живот. Истинската Патриция също е била известна с тоалетите си и най-много с любовта си към скандалните изящни бижута, които съгласно Йейтс са от основно значение за реалистичната визия на Гага.

В допълнение към театралното облекло, Йейтс е била натоварена и със задачата да покаже развиването на марката Gucci през интервала, обзет от кино лентата. Тя съумява да пресъздаде страхотния преход, преминаващ сред класическо и изискано към секси преоткриване на марката под креативното управление на Том Форд в края на кино лентата.

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР