Хоуп е от най-редкия вид костенурки, от който на планетата

...
Хоуп е от най-редкия вид костенурки, от който на планетата
Коментари Харесай

Костенурката, която заживя втори живот... на ролери

Хоуп е от най-редкия тип костенурки, от който на планетата ни са останали едвам други 300 като нея. Заради това, че е застрашена от изгубване, притегля вниманието на контрабандисти. Целта им е била да я изтъргуват, само че за благополучие Хоуп е избавена. А в този момент живее втори живот на безвредно - в зоологическа градина и към този момент на ролери.
 Джонатан и костенурката, която е на 190 години и е най-възрастната от типа си
На какъв брой години е най-възрастната костенурка в света

Джонатан е претърпял доста неща

Историята на Хоуп обаче ни връща още преди три години, когато е открита дружно с 56 други застрашени костенурки от граничари в Хонг Конг. Намерена е в куфар, принадлежал на африканец, по-късно наказан на две години затвор за контрабанда.

След спасяването на костенурката, в началото са се погрижили за нея в Хонг Конг и са сложили под долната част на черупката ѝ ролки, с цел да може да поддържа салдото си. Това се е наложило, тъй като единият от предните ѝ крака липсва.

Когато Хоуп е преместена в зоологическа градина във Англия, получава усъвършенствания за ролерите си и в този момент към този момент даже е по-бърза от останалите костенурки там.
 Сейшелските острови, костенурките и гигантското влечуго, което прояви грабителски инстинкт
Необичайното хищническо държание на една костенурка

Нещо, което се документира за първи път

А в близко бъдеще на Хоуп ѝ следва една извънредно значима задача - да предотврати изгубването на невероятния тип, към който принадлежи. Затова скоро ще се причисли към стратегия за размножаване, като задачата е да бъде основана " генетично жизнеспособна популация ", написа BBC.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР