Хоумръните, при които топката не напуска игралното поле, не са

...
Хоумръните, при които топката не напуска игралното поле, не са
Коментари Харесай

Комичен хоумрън в игрището и трима изгонени на Фенуей Парк

Хоумръните, при които топката не напуща игралното поле, не са кой знае каква необичайност в бейзбола. Но нормално не допускат някой от играчите в отбрана да виси на оградата, до момента в който топката стои неподвижно в аутфилда, а рънерът несмущаван обикаля базите. Поне не във Висшата лига на Съединени американски щати и Канада.

Само че тъкмо това се случи тази нощ при домакинската загуба на първенеца Бостън Ред Сокс с 5:9 против Тексас Рейнджърс на ст. " Фенуей Парк ". При резултат 7:3 в интерес на гостите, рънер на втора база и един навън в 6-ия ининг DH-ът на " рейнджърите " Хънтър Пенс удари висока и дълбока топка вдясно. Десният аутфилдер на " алените чорапи " Брок Холт направи всичко допустимо да я хване, само че се размина на сантиметри наоколо до оградата и плонжира безпомощно върху нея.

Red Sox give up history's easiest inside-the-park home run when Brock Holt's body unexpectedly shuts down: https://t.co/iKUPQTlk7u pic.twitter.com/CdlAdk46oB
— Deadspin (@Deadspin) June 12, 2019
За всеобща изненада той просто остана да лежи там – прострян по стомах върху оградата. Това, което Холт не видя, беше, че топката се удари отвътре на стената и се търкулна напълно леко назад в игрището, преди просто да спре върху ограничаващата зона на аутфилда. И до момента в който аутфилдерът нехаеше върху оградата, Пенс стремително обиколи базите и финишира с двоен хоумрън в игрището – един от най-комичните в историята.

" Аз се озовах съвсем в трибуните и бях уверен, че топката е предходна над оградата. Нямах концепция, че към момента е в игра – описа своята позиция Холт. – Доста срамно осъществяване от моя страна, очевидно би трябвало да внимавам повече. Не знам дали щях да съумея да го спра на трета база, само че несъмнено трябваше да съм опитал. "



Двубоят ще се запомни и с общо трима изгонени от двата тима, в това число двамата треньори. В затварянето на 5-ия ининг батер №2 в реда на Бостън Андрю Бенинтенди бе заловен на първа след удар по земя, само че до момента в който се прибираше към дъгаута, насочи злостни мнения по адрес на съдията на хоума Анхел Ернандес и базовият арбитър Вик Карапаза не се поколеба да му покаже пътя към съблекалните.

От пейката незабавно изскочи мениджърът на Ред Сокс Алекс Кора в опит да отбрани своя състезател. Карапаза послуша тирадата му известно време, след което изгони и 43-годишния пуерториканец.



Още в идната част нервите си не сдържа и мениджърът на Рейнджърс Крис Уудуърд. Минути след парадоксалния хоумрън на Пенс, Асдрубал Кабрера удари индивидуален шлагер в левия аутфилд и се опита да го трансформира в двоен, продължавайки към втора база, където стигна дружно с топката.

Съдията Джордан Бейкър в началото разгласи " сейф ", само че мигновено промени решението си на " навън " и това вбеси треньора на гостите. Уудуърд изтърча към хоума, с цел да желае пояснение от Ернандес, само че доста бързо пристрастеностите му бяха охладени с категоричен жест да напусне стадиона.



Бостън Ред Сокс - Тексас Рейнджърс 5:9
ст. " Фенуей Парк "
1 2
3
4
5
6
7
8
9
R
H
E
ТЕКСАС
0
1
2
1
2
3
0
0
0
9
9
0
БОСТЪН
0
1
2
0
0
0
1
0
1
5
9
2

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 11 ЮНИ:

Американска лига

Балтимор Ориолс - Торонто Блу Джейс 4:2
Тампа Бей Рейс - Оукланд Атлетикс 3:4
Минесота Туинс - Сиатъл Маринърс 6:5
Канзас Сити Роялс - Детройт Тайгърс 3:2

Национална лига

Филаделфия Филис - Аризона Дайъмъндбекс 7:4
Маями Марлинс - Сейнт Луис Кардиналс 1:7
Атланта Брейвс - Питсбърг Пайрътс 7:5
Колорадо Рокис - Чикаго Къбс 10:3
Сан Франциско Джайънтс - Сан Диего Падрес 6:5

Интерлига

Ню Йорк Янкис - Ню Йорк Метс 12:5 *
Ню Йорк Янкис - Ню Йорк Метс 4:10 *
Кливланд Индиънс - Синсинати Редс 2:1 (10 ининга)
Хюстън Астрос - Милуоки Бруърс 10:8
Чикаго Уайт Сокс - Вашингтон Нешънълс 7:5
Лос Анджелис Ейнджълс - Лос Анджелис Доджърс 5:3

---
* Дабълхедър

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР