Хоумофисът в пандемията може да ни уреди с до две

...
Хоумофисът в пандемията може да ни уреди с до две
Коментари Харесай

Две седмици ваканция по Коледа и Нова година за работещите от вкъщи

Хоумофисът в пандемията може да ни уреди с до две седмици почивка по Коледа и Нова година. Това споделиха представители на сектори, които са въвели работа от разстояние.

Най-често това са компютърни експерти, онлайн търговци, финансови специалисти, юристи, архитекти. Всички те отпрашват на спа или ски, или на плаж в чужбина още на 20 декември и, без да употребяват отпуск, се прибират вкъщи на 3 януари. Разликата с същинския релакс е, че преносимият компютър е постоянно до тях, с цел да могат да отметнат за час-два служебните си задължения.

Официално почивните дни стартират на 24 декември, като единствено 29, 30 и 31 декември са работни. Много хора обаче ще ги слеят дружно с 1 и 2 януари с отпуски. Късметлиите, които са хоумофис обаче, ще си уредят почивка, без да си гърмят законно полагащата им се отмора. Така могат да изкарат Коледа с близки вкъщи, а за Нова година да посетят някоя по-топла дестинация. В уеб страниците с предложения е цялостно с такива за празниците, като цените са доста по-високи през тази година.

Хотелиери се оправдават с повишаването на тока, което е наложило нарастване на цените на нощувките с 20-30%. В един от най-посещаваните зимни курорти цената на тридневен пакет за Нова година удари 900 лв. на човек. В сумата е включен ултра ол инклузив обслужване, както и специфична стратегия в новогодишната нощ. Има обаче изискване, че тази цена е за ранни резервации, направени до края на ноември, и е с 20% отстъпка. В случай че запазвате след тази дата, сумата скача със 100 евро на човек, които са планувани за възнаграждение на новогодишната вечеря.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР