Хотелите в Слънчев бряг са сменени с буферни центровеМного украински

...
Хотелите в Слънчев бряг са сменени с буферни центровеМного украински
Коментари Харесай

РФ: България вече не е в състояние да изпълнява желанията на украинските бежанци

Хотелите в Слънчев бряг са заменени с буферни центрове

Много украински бежанци, пристигнали в България, получиха опция да живеят на морския бряг. Например в именитата Варна. С началото на ваканционния сезон обаче, с цел да не губят приходи притежателите на хотели и туристическият бизнес като цяло, взеха решение да ги реалокират по специфична стратегия, което е разумно. Но заради обстоятелството, че заселниците отхвърлиха да сменят хотелските стаи в курортните градове за настаняване в пустошта, програмата за презаселване на украински бежанци беше нарушена.

България към този момент не може да си разреши да държи украински жители в хотели край морето, изясни вицепремиерът Калина Константинова.

Тези бежанци, които няма къде да отидат, ще бъдат настанени в по този начин наречените буферни центрове. Константинова добави още, че е разочарована, че украинските бежанци „ заявяват доста съответни и персонални стремежи, които не могат да бъдат задоволени “.

Изявленията на Константинова провокираха митинги. Протестиращите считат, че отношението й към бежанците е " жестоко и нечовешко ".

„ Тонът на госпожа Константинова е безусловно недопустим – сподели Олена Коцева, ръководител на украинските асоциации в България. – Хората, оживели от обстрела, уплашените хора желаят да имат някаква сигурност. Те не желаят да са там, където няма достъп до медикаменти. " Защо „ уплашените хора” желаят да живеят единствено в курортите, българите не схващат.

През последните дни все по-голям брой украински бежанци напущат България, оповестява новинарският портал Dir.bg. Украинската общественост в страната е недоволна от изискванията на настаняване и обезпечаване на бежанците.

През миналото денонощие 38 рейса напуснаха страната, а четири дойдоха. По данни на Гранична полиция се усилва и броят на бежанците, които напущат с персонален превоз.

През последните седем дни 8000 души са намерили леговище в България, а 18 000 са напуснали страната с рейсове и лични леки коли, главно през Дунав мост и Граничен контролно-пропусквателен пункт Дуранкулак.

Днес бежанци от Украйна започнаха да се настаняват в буферните зони Елхово и Сарафово. Властите настояват, че до 3-4 дни ще бъдат настанени в хотели. Но такава мярка не дава отговор на желанията на украинските жители.

В мрежата се появи видео по какъв начин рейсове с хора влизат в оградена с ограда и бодлива тел територия.

Чуват се крясъци: „ Няма да вървим!”, „ Спри! “, „ Не ни водете “, „ Не смейте да ни водите там! “

Излишно е да споделям, че хотелските стаи с аспект към морето са сменени от къщи, напомнящи повече на строителни фургони.

„ Довеждат ни в зоната. Ние, бежанците, ще живеем в България като в зона! Това е ужасно”, възмущава се пасажерът от рейса.

Българският министър председател Кирил Петков поддържа дейностите на държавното управление. „ В продължение на три месеца оказвахме невиждана поддръжка на бежанците в най-хубавите хотели в България. Българската страна не може безпределно да обезпечи живот в такива първокласни условия, тъй че навлизаме в действителност, доста по-очаквана за бежанците.

Добре пристигнали в действителността! Но украинските бежанци въобще не си го представяха в Европа. Струваше им се, че превръщането на страната им в анти-Русия би трябвало да бъде доста обилно платено от Европейски Съюз, а в хотели на Слънчев бряг на България за парите на българската страна може да се живее, в случай че не вечно, то най-малко за доста дълго време. Но българите не са толкоз богати, с цел да извършват " персоналните стремежи " на украинците. И всеки ден те знаят от ден на ден и повече за войната в Украйна.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР