Хотелите и търговските центрове в Полша ще отворят на 4

...
Хотелите и търговските центрове в Полша ще отворят на 4
Коментари Харесай

Хотелите и търговските центрове в Полша отварят на 4 май

Хотелите и комерсиалните центрове в Полша ще отворят на 4 май. Предучилището има вид да бъде възобновено на 6 май. Това разгласи полският министър председател Матеуш Моравецки, който разкри част от напъните за разхлабване на ограничаващите ограничения в битката с ковид, осведоми " Ройтерс ".

Полша, най-голямата стопанска система в източното крило на Европейски Съюз, стартира да разхлабва някои ограничавания по-рано този месец.

Моравецки също удостовери, че проектът на държавното управление е президентските избори да се състоят на 10 май или да бъдат отсрочени с няколко седмици най-вече, макар че опозиционни партии и други приканват за по-голямо отсрочване.

Като спомагателни стъпки за топене на стопанската система, уточни Моравецки, са отваряне на заведенията за хранене на по-късна дата. Поляците ще би трябвало да носят маски на публични места, а учебните заведения ще останат затворени до 24 май.

Правителството не заяви дали може да отвори границите на страната.

В централноевропейската страна има 12 415 инфектирани с ковид и 606 умряли.

По отношение на президентските избори, Моравецки прикани Сената да форсира разискванията на законодателно предложение за осъществяване на президентските избори по пощата.

Управляващите имат болшинство в долната камара, а опозицията управлява Сената.

Социологическите изследвания демонстрират, че актуалният държавен глава Анджей Дуда евентуално ще бъде избран отново. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР