Хотелиерският и ресторантьорският сектор в Румъния ще съкрати 320 000

...
Хотелиерският и ресторантьорският сектор в Румъния ще съкрати 320 000
Коментари Харесай

В Румъния може да бъдат съкратени 320 000 служители в хотели и ресторанти

Хотелиерският и ресторантьорският бранш в Румъния ще редуцира 320 000 чиновници поради епидемията от ковид, оповестява румънският в. " Адевърул ".

Организацията на притежателите на хотели и заведения за хранене в Румъния (ОСХРР) съобщи, че поради епидемията от ковид от общия размер на оборота на този бранш, оценен на 3 милиарда евро, ще бъдат изгубени 2,4 милиарда евро тази година, а от общо 400 000 чиновници към 320 000 ще бъдат съкратени.

Организацията е провела изследване измежду 341 компании, заключенията от което сочат, че продажбите им са спаднали с 80 % през последната седмица, а 85 % от компаниите ще затворят и ще са принудени да изпратят над 28 000 чиновници в безработица, предава Българска телеграфна агенция. 

" Румъния се сблъсква с невиждана рецесия, която ни задължава да заемем твърда позиция и да желаеме от управляващите незабавни ограничения, с цел да не станем очевидци на необратим финансов срив за операторите от този бранш ", се показва в известие на ОСХРР.

Снощи румънският вътрешен министър Марчел Вела разгласи нови ограничения против разпространяването на ковид в границите на въведеното при започване на тази седмица изключително състояние. Той заяви, че обслужването и потреблението на храни и питиета в заведения за хранене, кафенета и хотели ще бъдат прекратени.

Същевременно " Адевърул " цитира финансовия министър Флорин Къцу, който твърди, че държавното управление е готово да поддържа стопанската система на страната и сега приготвя пакет ограничения на стойност два % от брутния вътрешен артикул (БВП).

" Имаме пакет ограничения, които се прецизират сега, и мисля, че ще бъде значим пакет за Румъния - близо два % от Брутният вътрешен продукт, в случай че предприемем всички ограничения за три месеца ", съобщи Къцу за телевизия Диджи24. Той посочи, че ограниченията плануват помощ при положение на техническа безработица, гаранции за разпределяне на заеми и даже отсрочване на заплащането на налозите за някои компании.

Правителството на Лудовик Орбан се събира през днешния ден на съвещание посредством телеконферентна връзка, на което се чака да бъдат утвърдени първите ограничения в поддръжка на фирмите и чиновниците от засегнатите от пандемията на ковид браншове. Орбан съобщи във връзка тези ограничения, че ще бъде даден " един мощен сигнал към трудещите се и стопанската система ".

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР