Хотелиерите в Слънчев бряг са в недоумение от високите цени

...
Хотелиерите в Слънчев бряг са в недоумение от високите цени
Коментари Харесай

Хотелиери в Слънчев бряг подават жалби в съда срещу 60% скок на цената на водата

Хотелиерите в Слънчев бряг са в неразбиране от високите цени на водата, които ще би трябвало да заплащат след решението на Комисията за енергийно и водно контролиране.

И те имат намерение да подадат тъжби в съда против 60% скок, по този начин както сториха кметовете на Бургас и Поморие.

Хотелиерите са безапелационни, че няма по какъв начин да вметнат новата цена в калкулираните към този момент цени на почивките в разгара на сезона, защото резервациите са направени авансово.

Поморийският кмет Иван Алексиев изясни, че цената на водата е увеличена поради бъдещи вложения, само че по препоръчаната Подробна капиталова стратегия на " ВиК “ " ЕАД – гр. Бургас, само Община Поморие е гласувла " срещу " с претекстове, че тя не отразява действителните проблеми на общината във ВиК бранша.

" Направените от мен оферти не бяха признати на общото съвещание на Асоциацията на ВиК-Бургас, а Общинският съвет Поморие не е одобрявал цени на услуги, предоставени от ВиК Бургас ", разясни градоначалникът.

" Няма по какъв начин да се създадат вложения без цена. Общините имат право да апелират решението на КЕВР и ще чакаме решението на съда. Не считам, че е реалистично да бъде понижена цената на водата в Бургас. До през днешния ден работихме с цена на тока, който ни е утвърден в бизнес-плана 100 лева, за новия бизнес-план от 1 август е 345 лева Цената на тока в този момент на пазарни цени знак какъв брой ще се качи е 700-800 лева ", разяснява за БГНЕС шефът на ВиК Бургас инж. Ганчо Тенев.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР