Хотелиерите в един от големите ни черноморски курорти са оптимисти

...
Хотелиерите в един от големите ни черноморски курорти са оптимисти
Коментари Харесай

Хотелиери в Слънчев бряг очакват силен летен сезон

Хотелиерите в един от огромните ни черноморски курорти са оптимисти за летния сезон.

Хотелиери в Слънчев бряг упорстват час по-скоро да се отворят държавните бази по морето, с цел да бъдат преместени украинските бежанци, настанени в хотелите. Макар и със забавяне поради войната, в курорта въпреки всичко чакат мощен сезон.
Един от хотелите в Слънчев бряг отваря постоянно по Великден. Посрещат най-вече българи и румънци. След първичния потрес от войната в Украйна в този момент се вижда оптимизъм.

" Първоначалното извънредно намаляване и отводи, в този момент се вижда едно последователно повишаване. Ние чакаме въпреки всичко сезон. Повечето от хотелите евентуално ще си останат заети с бежанци. Малкото хотели, които останахме и не сме заети с бежанци, допускам, че ще бъдем много натоварени това лято ", показа за " България Он Еър " хотелиерът Румен Мончев.

" Сезонът ще се отсрочи – да, няма да стартира по проект на 1 май, само че резервации за май към момента има. Не са изцяло канселирани всички, има резервации от разнообразни пазари и считам, че от средата на юни сезонът ще тръгне обикновено ", сподели Елена Иванова от " Съюз на притежателите " в Слънчев бряг.

Хотелиерите обаче упорстват ограниченията, свързани с Ковид-19 за влизане в страната, да отпаднат до дни.

" Една огромна част от конкурентните на нас дестинации като Хърватска, Малта, Испания, Португалия ще бъдат отстранени ", уточни зам.-председателят на БХРА Веселин Налбантов.

В Слънчев бряг желаят също страната допустимо най-бързо да отвори базите си по морето, с цел да бъдат преместени настанените по хотелите украински бежанци.

" Това решение би трябвало да се потърси още в този момент! Не би трябвало да чакаме края на май, даже края на април, когато хотелите към този момент почват обикновено да отварят за сезонната си работа, това решение би трябвало да пристигна още в този момент ", приканиха от " Съюз на притежателите " в Слънчев бряг.

В неделя на летище Бургас каца първият чартър с израелски туристи, които ще почиват в Слънчев бряг, написа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР