Хотелиерите по морето предупреждават за нова бежанска вълна от Украйна

...
Хотелиерите по морето предупреждават за нова бежанска вълна от Украйна
Коментари Харесай

Хотелиерите по морето предупреждават за нова бежанска вълна от Украйна

Хотелиерите по морето предизвестяват за нова бежанска вълна от Украйна след последното развиване на военните дейности там. Те показват, че имат потенциал да ги посрещнат, само че пораждат и някои терзания по отношение на програмата за филантропично подкрепяне за украинските бежанци.

„ От понеделник напорът е голям, телефоните ни прегряват, има извънредно нуждаещи се бежанци, които ни търсят със вик за помощ и ние не знаем какво да вършим. Това, което имаме като информация, е, че програмата, която работи, е с последна дата 31 октомври. Не знаем какво следва от 1 ноември ”, съобщи Елена Андонова и добави, че напорът е най-вече в „ Слънчев бряг ”, където потенциалът е напълнен.

Не липсват и хора от сектора, които алармират, че не са получили средства за към този момент настанени бежанци. Тамара Анастасова сподели в ефира на NOVA NEWS, че заплащанията нормално закъсняват с по няколко месеца. „ Съседните хотели към момента не са получили никакви средства. Имаме настанени хора, само че не знаем по какъв начин да действаме ”, добави тя.

Друг хотелиер - Виолета Галева, разяснява, че не са получили към 200 000 лв. за настаняване на бежанци. Освен това имали отговорности и към хранилища.

Преди дни министърът на туризма Илин Димитров даде обещание, че до 20 октомври хотелиерите ще получат дължимите им средства. А от сектора предизвестяват, че, в случай че това не се случи, са обречени на банкрут, а търсещите леговище ще би трябвало да изоставен хотелите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР