Хотелиерите по българското Черноморие са в доста трудна ситуация. Причината

...
Хотелиерите по българското Черноморие са в доста трудна ситуация. Причината
Коментари Харесай

Лоша новина за българските хотели по Черноморието

Хотелиерите по българското Черноморие са в много сложна обстановка. Причината е, че множеството от тях се двоумят дали въобще да отворят. В най-големия ни морски курорт "Слънчев бряг " упованията са едвам сред 5 и 10% от хотелите да посрещат туристи.

Основно тази година морските ни курорти ще разчитат на визитите на българи, а чужденци се чакат, когато границите бъдат отворени и стартират да се извършват полетите.

Все още не е ясно какъв брой хотела по Северното Черноморие ще отворят порти за летния сезон. Тези обаче, които са взели такова решение, приготвят базите си, според условията на здравното министерство - да има табели за отдалеченост, еднопосочни придвижвания и наложително да се мери температурата на входа, съобщи Българска национална телевизия.

Юлияна Василева, хотелиер: Освен това, сме подготвили и стая за изолираност, в случай че вероятно някой от гостите прояви някакви признаци. Също по този начин и за самите чиновници сме подсигурили същите условия за да можем да обгрижим нашите туристи в безвредна среда.

На юг, курортът "Слънчев бряг " нормално пръв отваря своите хотели и места за настаняване. Сега обаче той е изцяло запустял и празен. А прогнозите за лято 2020 година не са обнадеждаващи.

Георги Николчев, Българска асоциация на притежателите в туризма: Големите хотели няма никакъв смисъл да отварят. Това е личен състав, това е зареждане, извънредно огромна инвестиция. Ако има един инфектиран екскурзиант, би трябвало да смениш целия личен състав.

Диана Колчева, ръководител на "Клуб на хотелиера ": Все още се трансферират резервации от май и юни за юли и август, само че в реалност нови резервации няма.

Новината за онлайн платформата "Преоткрий България " за резервации в българските курорти, хотелиерите посрещат внимателно. От опит знаят, че резултатите от нея ще се появят едвам след няколко месеца.

Георги Цветков - хотелиер: Инициативата като цяло е забавна, само че аз се колебая в триумфа ѝ, поради обстановката, която се случи преди три години с "Неочаквана почивка ". Така, че моите упования са да има относително дребен или много слаб резултат.

Заради рецесията с ковид, приходите от туризма в международен мащаб ще намалеят с близо 35%, а по данни на Министерството на туризма загубите за сектора у нас ще са над 50 на 100.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР