Хотелиерите и ресторантьорите в Чепеларе излязоха на протест днес с

...
Хотелиерите и ресторантьорите в Чепеларе излязоха на протест днес с
Коментари Харесай

Хотелиерите в Чепеларе на протест, 70% от обектите вече са з...

Хотелиерите и ресторантьорите в Чепеларе излязоха на митинг през днешния ден с искане за смяна на ограниченията свързани със зеления документ. Митингът на площад Олимпийски беше проведен от сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и търговците в община Чепеларе, което е със 65 членове и дават самун на 2000 души. В обсега на общината влиза и огромна част от курорта Пампорово, в която има доста хотелски обекти. От тях също участваха в митинга.

„ Считаме, че наложените все още ограничения са дискриминационни за част от българския бизнес и няма да доведат до стремежи здравен резултат. На първо място желаем да изразим поддръжка за въвеждането на „ зеления документ ", като единствена опция на цялостен локдаун, само че не и по метода, настоящ сега “, обявиха протестиращите. Те излязоха и с протестна декларация, в която упорстват преди всичко за зелен документ да се признава и теста за антитела.

„ Към момента към 70% от обектите затвориха. Настояваме страната да обезпечи безвъзмездни проби и процедурата по тяхното взимане. Вариант е да се направи организация за взимане на проби и в аптеките. Задължително е цялата държавна и общинска администрация също да работи със „ зелен документ ". Като максимален шеф, страната би трябвало да даде образец, а резултатът сигурно ще бъде позитивен. Настояваме условията за „ зелен документ " да важат за всички. Изискването за „ зелен документ " да важи единствено, когато страната се намира в „ мрачно алена " и „ алена " зона. Считаме, че при създалата се обстановка е наложително да се даде гратисен интервал, както за подготовка на чиновниците на засегнатите браншове, по този начин и на проверяващите за съблюдаване на заповедта “, съобщи ръководителят на сдружението Съби Маданков.

" Не може ограниченията да се постановат от през днешния ден за на следващия ден. За два дни по какъв начин да реагираме да организираме метод на работа. Чия работа е да се убеди народа да се имунизира? Европа вкара зелените документи, само че там имунизираните са най-малко 60%, по какъв начин да работят тези документи при 25% имунизирано население? Кажете ни по какъв начин да работим? Държавата си измива ръцете, че ни дава право да работим! ", сподели притежателят на фамилен хотел със снек бар, Снежана Шокова. Тя съобщи, че множеството сътрудници са в същото състояние и има доста огромна заплаха от банкрути, тъй като ще се загуби и качественият личен състав с ограниченията.

Протестиращите обявиха, че в случай че не бъдат задоволени настояванията им ще се включат до дъно в националния митинг на сектора.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР