Хотелиери в страната са в стачна готовност заради Ковид мерките.

...
Хотелиери в страната са в стачна готовност заради Ковид мерките.
Коментари Харесай

Хотелиери в страната са в стачна готовност заради ковид мерките

Хотелиери в страната са в протестна подготвеност поради Ковид ограниченията. От туристическия отрасъл желаят премахването на PCR тестванията за имунизираните гръцки туристи на влизане у нас. Ресторантьорите пък упорстват пробовземането да стане гратис. 

Елица Вачева е притежател на дребна туристическа организация в Русе. Тя поставя огромния старания да се задържи на пазара.

" Основното ни перо е изходящият туризъм, екскурзиите в Румъния да вземем за пример. Сега сега има PCR на връщане, което автоматизирано стопира всевъзможни екскурзии, които ние вършим. Използвахме това, че сме покрай Румъния, в този момент сега не можем да го създадем и изобщо нямаме никакви доходи от на никое място ", разяснява тя. 

Петър и Роси Бойчеви също страдат от отлива на туристи. Те развиват селски туризъм в село Леденик, покрай Велико Търново. В момента одобряват посетители единствено със " зелен документ ", но доста по-малко.

От сектора на хотелиери и ресторантьори споделят, че са на ръба. Според тях ограниченията от страната са извънредно незадоволителни.

От Сдружението на хотелиерите в Сандански изпратиха писмо с искане за анулация на тестванията, в противоположен случай ще излязат на митинг. 

Служебният министър на туризма Стела Балтова реагира неотложно и предложи разговор. Искат и пакет от дълготрайни и краткосрочни ограничения за сектора.

Докато чакат решение, ресторантьорите споделят, че всеки ден натрупат загуби.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР