Хотелиери, приютили украински бежанци, са на ръба на оцеляването. Браншът

...
Хотелиери, приютили украински бежанци, са на ръба на оцеляването. Браншът
Коментари Харесай

Родни хотелиери, приютили украински бежанци, са пред колапс

Хотелиери, приютили украински бежанци, са на ръба на оцеляването. Браншът е заставен да отхвърля резервации, а няма средства да върне депозити за великденските празници, съобщи БЛИЦ.

В Балчик хотелиерите изнемогват, тормозят се, че сезонът ще пропадне. Те дават леговище на майки с деца, само че към момента чакат помощ от страната. Христо Желев, шеф на хотел в града, споделя, че всички са на ръба на оцеляването.

"На 100% всичко е заето, разноските са големи. Сложно е да се издържи без толкоз доходи ", изясни той пред Нова нюз. Желев към този момент е подал молба за заем.

Пламен Козарев споделя, че отводът на туристи прави ситуацията комплицирано. Хотелиерите се надяват държавните почивни бази да бъдат отворени за бежанците или да бъдат пренасочени в зимните курорти. "Ако страната вземе такова решение, можем да посрещнем летния сезон. Иначе няма да оцелеем ", предвижда той.

Според притежателя на хотел в Балчик Олег Константинов 70-80% от бежанците са майки с деца. Украинката Юля твърди, че желае да работи, само че първо би трябвало да настани децата си в детска градина.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР