Хотелиери прилагат нов трик, за да спестят от услугите, които

...
Хотелиери прилагат нов трик, за да спестят от услугите, които
Коментари Харесай

При покупка на пакет хотелите започнаха да слагат лимит на вечерята

Хотелиери ползват нов трик, с цел да спестят от услугите, които оферират, и поставят предел на цената на вечерята, заяви в. „ Телеграф “.

Така вместо вечеря към пакета оферират ваучери на избрана стойност. Например при покупка на пакет за нощувка със закуска и вечеря на рецепция се дават ваучери на стойност 60 лв.. След постигане на тази сума двойката към този момент би трябвало да заплаща всичко поръчано над тази сметка. Обичайно при запазване на подобен пакет вечерята се сервира както закуската на блок маса и всеки от гостите си поставя колкото и каквото пожелае. 

Новият способ обаче дава опция на хората да заплащат с изключение на храната, само че и поръчаните питиета.

Други хотелиери пък ползват сходна процедура със закуската. Вместо на блок маса, от която всеки граби самун и колбас за сандвичи денем, се сервира по меню, в което са изброени няколко разнообразни разновидността. Така, в случай че поръчате европейска закуска получавате две филийки самун и към тях масло, колбас и сирене.

Другите разновидности, присъщи за хотелите у нас, са пържени филийки, палачинки, пържени яйца и сандвичи с шунка и кашкавал.

По морето пък оферират пакети със закуска, като с цел да е на блок маса, би трябвало да има най-малко 20 почиващи. Ако са по-малко, сервират по сет меню.

Вечерята пък е с предел от 26 лв. на човек по главното меню в ресторанта, като за задачата се дават талони. Други пък дават вечеря по сет меню с опция за избор сред два или три типа предястие и също толкоз разновидности за главно.

По този метод се предотвратява разхищението на храна, считат консуматори. Защото всеобщо в хотелите, където закуската е на блок маса, се пълнят чиниите, без индивидът да може да поеме цялото количество.

В същото време откакто един път е сервирана, тази храна би трябвало да се изхвърли. Изборът от меню за закуска се ползва все във от ден на ден места за настаняване, които имат посетители целогодишно. Някои от хотелите го оферират при съществуване на по-малко посетители.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР