Хотелиери от трите зимни курорта - Банско, Боровец и Пампорово

...
Хотелиери от трите зимни курорта - Банско, Боровец и Пампорово
Коментари Харесай

Масова отмяна на резервации в зимните ни курорти заради PCR тест

Хотелиери от трите зимни курорта - Банско, Боровец и Пампорово се оплакаха от всеобща анулация на резервации поради въвеждането на наложителен негативен PCR тест за влизащите в страната ни от 29 януари.

Мярката беше въведена със заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов за ограничение на разпространението на ковид. Изискването за наложителен негативен PCR тест за влизане в страната ще е в действие до края на април.

Всички идващи би трябвало да показват документ, с който да удостоверят, че не са инфектирани с ковид. Изследването би трябвало да е направено до 72 часа преди влизането у нас. Изключение ще се прави единствено за директно преминаващите, за водачите на рейсове и камиони, както и за екипажите на кораби и самолети. Хората, които нямат негативен PCR тест, ще би трябвало да останат под 10-дневна карантина.

Това е следващ удар против туристическия отрасъл в така и така слабия сезон, в който се борим за оцеляване, оповестиха представители от зимните ни курорти. Те са изпратили искане до вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова и до здравния министър мярката да бъде изменена. Предлагат туристи със документ за осъществена имунизация да не подлежат на тестване по границите ни. Като компромисен вид се надяват мярката да бъде отсрочена най-малко до 15 февруари.

Масовата анулацията на резервации е от туристи от Румъния, Сърбия и Македония. Причината е, че условието натоварва в допълнение бюджетите на туристите. За едно четиричленно семейство почивката се оскъпява с още 260 - 300 евро, показаха хотелиери. В същото време изискванията и в трите курорта са идеални за ски.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР