Хотелиери и ресторантьори в страната са в стачна готовност заради

...
Хотелиери и ресторантьори в страната са в стачна готовност заради
Коментари Харесай

Хотелиери и ресторантьори са в стачна готовност заради мерките срещу коронавируса

Хотелиери и ресторантьори в страната са в протестна подготвеност поради Коронавирус ограниченията. От туристическия отрасъл са безапелационни, че желаят PCR проби да бъдат отстранени. Това би трябвало да стане за имунизираните туристи от Гърция при влизане в нашата страна. Ресторантьорите пък упорстват взимането на проби за проучване за ковид да стане гратис.
Елица Вачева е притежател на туристическа организация в Русе. В момента тя поставя неимоверни старания да се задържи на пазара.
Тя изясни, че бюджетът им идва главно от екскурзии в чужбина и като образец за дестинация тя уточни Румъния. Но сега на връщане би трябвало да си си направил PCR тест. Това стопира хората да желаят да се включат в сходни екскурзии. Така туристическата организация на Елица Вачева няма доходи от на никое място.
Петър и Роси Бойчеви също страдат от отлив на туристи. Те развиват селски туризъм в село Леденик, което се намира наоколо до Велико Търново.
Сега одобряват посетители единствено със „ Зелен документ “, само че те са доста по-малко.
Затова хотелиери и ресторантьори споделят, че са на ръба. Те са безапелационни, че ограниченията, които подхваща страната, са извънредно незадоволителни.
От Сдружението на хотелиерите в Сандански към този момент са изпратили писмо с искане за анулация на тестванията. И заплашиха, че в случай че това не се случи, те ще излязат на митинг.
От своя страна служебният министър на туризма Стела Балтова реагира и предложи да се организира разговор по въпроса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР