Хотелиери, горски кооперации и жители на околните села затвориха пътя

...
Хотелиери, горски кооперации и жители на околните села затвориха пътя
Коментари Харесай

Блокираха пътя Смолян-Пловдив, искат пожарната в Пампорово

Хотелиери, горски кооперации и поданици на близките села затвориха пътя Смолян- Пловдив в Пампорово. Причината е решението да се закрие пожарната работа в курорта.

" Искаме в Пампорово да има пожарна.Абсурдно е да се остави народен курорт без пожарна. Освен курорта без пожарна остават още чепеларското село Проглед, както и смолянските Стойките, Широка Лъка, Гела, Солища до границата с община Девин ", оповестиха протестиращите.

Има решение по предложение на синдикатите на Министерство на вътрешните работи пожарните служби на 12 места в страната да бъдат закрити, а чиновниците да бъдат преназначени в по-големи структури.

Според протестиращите противопожарните служби в Чепеларе и Смолян няма да могат да дойдат в точния момент, изключително през зимата. Хотелиери предизвестиха, че ще има отлив на туристи при закриване на пожарната.

На диалог с тях дойде Николай Николов, шеф на Главна дирекция " Пожарна безопастност и отбрана на популацията ", който прикани да не се стопира придвижването. " Предстоят диалози с премиера Бойко Борисов и министър Валентин Радев. Настоящия зимен сезон ще бъде гарантиран с пожарна работа ", разгласи Николов.

Междувременно стана ясно, че министър-председателят Бойко Борисов ще организира работна среща с кметовете на общините Чепеларе и Самоков, министъра на финансите Владислав Горанов и представители на Министерство на вътрешните работи. Срещата ще се организира през днешния ден от 12 ч. в Министерския съвет. На нея ще се търси опция за разрешаване на казуса със закриването на пожарните служби в двата зимни курорта.
тагове Смолян път Пловдив пожарна закриване Пампорово  Блокираха пътя Смолян-Пловдив, желаят пожарната в Пампорово
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР