Хотели в Кипър ще предлагат през август атрактивни цени, ниски

...
Хотели в Кипър ще предлагат през август атрактивни цени, ниски
Коментари Харесай

Хотели в Кипър обещават атрактивни цени в опит да привлекат местни жители

Хотели в Кипър ще оферират през август атрактивни цени, ниски за вътрешния пазар, оповестиха районни хотелиерски асоциации. Целта е да се привлекат повече локални поданици, откакто две държавни стратегии, стимулиращи потока им посредством субсидирани от страната почивки, завършиха в неделя (31 юли). Заетостта в хотелите през пиковия летен месец се чака да доближи 80-85%, оповестява БНР.

Цените в хотелите в Кипър са паднали с към 3 до 6%, което значи, че бизнесът е поел повишаването на електрическата енергия и инфлацията, без да ги трансферира върху потребителите, показаха от Кипърската хотелиерска асоциация.

През започващия най-силен летен месец цените в доста хотели ще останат налични, ниски за вътрешния пазар, оповестиха от браншовите организации в Пафос и Ларнака. Поканата от тях за резервации особено към локалните поданици идва на мястото на работилите до края на юли държавни проекти за субсидирана отмора.

По програмата на туристическото министерство страната заплащаше част от цената за нощувката.

До 31 юли бе и програмата за субсидирана отмора на пенсионери в планинските курорти, само че тя ще продължи през септември и октомври.

През юли заетостта на хотелите по крайбрежието е достигнала 60-70%, а в региона на Пафос на западния бряг - даже 80%. Очаква се през август тя да се увеличи, а към този момент има забележителен брой резервации за септември и октомври, оповестиха от хотелиерската асоциация.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР