Хотели в четири града в България - София, Варна, Пловдив

...
Хотели в четири града в България - София, Варна, Пловдив
Коментари Харесай

Хотели в четири града в България „назначиха“ роботи на рецепцията

Хотели в четири града в България - София, Варна, Пловдив и Бургас, употребяват роботи на рецепцията и в ресторанта, съобщиха  гл.ас. Златка Тодорова-Хамдан и докторант Антонио Хаджиколев от Колежа по туризъм във Варна по време на кръгла маса.

Онлайн форумът е  отдаден на смарт решенията за развиването на бранша у нас в изискванията на пандемията от COVID-19, проведен е от Икономическия университет в града, с интернационално присъединяване.

Фокусът в бранша към този момент е екскурзиантът като консуматор , който има потребност от персонализирани услуги, показаха Тодорова и Хаджиколев. Тяхното изследване сочи, че част от родния бизнес към този момент се възползва от опциите на новите технологии, изключително в областта на автоматизацията на процесите, създаването на нови услуги и артикули.

Предлагат се триизмерни демонстрации на пейзажи, както и онлайн разходки с дрон. В туристическия бранш в България сега се употребяват 55 софтуерни решения, само че като цяло бизнесът изостава и би трябвало да внедрява нови услуги, с цел да наложи страната ни като целогодишна дестинация, бе мнението на Тодорова и Хаджиколев.

По данни на Световната организация спадът в пътуванията в туризма спрямо 2019 година е сред 65 и 80 на 100, добави шефът на Варненския лицей доц.Генка Рафаилова. Тя напомни, че другият огромен проблем пред бранша е, че от няколко години е неприветлив за работещите и готови фрагменти се насочват към други браншове.

В момента бизнесът е нерешителен и поради пандемията , която докара до промени в разпоредбите, ограниченията за сигурност, налагане на ограничавания. Особено дребният и междинният бизнес не постоянно имат нужната подготвеност за основаване на цифрови артикули, които да притеглят клиентите, добави Рафаилова. Нейната позиция беше, че секторът би трябвало да мисли за обогатяване прекарванията на туристите и модерни способи за потребление на обществените мрежи.

Рафаилова разяснява още, че потреблението на новите технологии основава гаранции за сигурността на заетите и гостите, само че браншът ще продължи да разчита главно на човешкия фактор, което изисква подготовка и опазване на квалифицираните фрагменти.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР