Хотели в Балчик, Кранево и Албена продължават да настаняват украинските

...
Хотели в Балчик, Кранево и Албена продължават да настаняват украинските
Коментари Харесай

Хотелиери в Балчик, Кранево и Албена продължават да настаняват украинци

Хотели в Балчик, Кранево и Албена не престават да настаняват украинските жители, възползвайки се от новата стратегия, предоставяща заплащане от 15 лева за храна и заслон, оповестява БНР. Избягалите от войната в Украйна преди месеци и останали и до този миг в страната ни са същински нуждаещите се от поддръжка и помощ, тези, които нямат вид за връщане в родината си нито финансови благоприятни условия да се реалокират в друга страна от Европейски Съюз. Това, съгласно хотелиерите, е и главната причина те да се съгласят да дават базите си на украинците, без значение че парите са извънредно незадоволително.

Познаваме към този момент персоналните истории на хората при нас и знаем, че няма къде да се върнат в Украйна. Така дават отговор хотелиери, решили да продължат с филантропичната поддръжка за украинците, без значение че дребното пари слагат под въпрос и тяхното оцеляване. Към тези аргументи се прибавя и неизвестността къде ще бъдат изпратени, в случай че би трябвало да изоставен хотелите ни, споделя Вера Николова, шеф на хотел „ Фрегата “ в Кранево, където сега са настанени към 300 бежанци, множеството от които майки с деца под 3-годишна възраст.

По думите на Вера Николова корекции в менюто неизбежно ще се наложат, защото правенето на трикратно хранене за сумата от 5 лева дневно е доста сложна задача.

170 са настанените украинци в хотел „ Наслада “ в Балчик. Управителят му Александра Джафарова е безапелационна, че парите са доста малко и даже към момента не са съумели да си създадат прецизен план за тях.

Наталия Атанасова, шеф на хотел „ Ахилея “ в Балчик, е още по-притеснена финансово, защото и до този миг не си е получила парите за месец април. При нея са настанени 176 украинци.

Четири хотела в Албена са настанили към 1 000 украински жители по новата стратегия, съобщи Красимира Стоянова – старши управител на отдел „ Маркетинг и продажби “.

Напълно наясно с компликациите на хотелиерите са и самите украинци, по тази причина и са извънредно признателни за предоставената поддръжка и за опцията да живеят под умерено небе с децата си. Най-важното е, че тук сме в сигурност споделят Наталия Ивановна, Лена Калюжная и Наталия Варанцова, която е хореограф и е тук като настойник на 30 деца.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР