Хотели от Южното Черноморие ще прекратят настаняването на украинци в

...
Хотели от Южното Черноморие ще прекратят настаняването на украинци в
Коментари Харесай

Хотели спират да настаняват украинци

Хотели от Южното Черноморие ще прекратят настаняването на украинци в базите си от началото на декември. Решението за това е взето на съвещание на Българската асоциация по туризъм. Ситуацията беше провокирана, откакто държавното управление реши да продължи програмата за подкрепяне на украинци до края на февруари 2023 година, само че в решението беше записано, че ще се изплащат 15 лв. за заслон и нощувка, без да се прецизира категорично, че тази сума включва и разноските за храна.
Това накара доста от хотелите и държавните бази да не изхранват бежанците. Втора седмица доброволци и Българският червен кръст доставят храна и хранителни запаси на чужденците. 
Според държавното решение в хотелите остават хората, които са били там преди края на октомври, а всички новопристигнали първо минават през центъра в Елхово, а оттова в държавни бази. През уикенда стана известно, че огромна част от хората, които са стигнали до там, са решили да се върнат към Румъния.
Според признатите от държавно управление правила в държавни бази се одобряват единствено новопристигнали хора, а останалите следва да останат на местата, на които са били до първи ноември. Затова за хората, които ще бъдат принудени да изоставен, остават разновидностите да намерят жилище чартърен на лични разходи или да изоставен България.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР