Хотели изнудват родители с деца да плащат по-скъпо за нощувка.

...
Хотели изнудват родители с деца да плащат по-скъпо за нощувка.
Коментари Харесай

Хотели изнудват родители с деца – плащат стотачка отгоре

Хотели изнудват родители с деца да заплащат по-скъпо за нощувка. Това откри инспекция на „ Телеграф “ по сигнал на наши читатели.
С към 100 лв. от горната страна излиза
престоят в част от местата за настаняване, в случай че с възрастните има хлапе.

Въпреки че в множеството хотели деца до избрана възраст минават сякаш гратис, при опит за резервация на общоприета двойна стая се оказва, че такава алтернатива няма. Така фамилиите са принудени да наемат по-скъпа делукс стая.
Това се е случило с Ваня Петкова.
Тя показа, че е направила опит да си резервира стая за двама възрастни с две деца – на 8 години и на 8 месеца, в един от хубавите хотели във Велинград. От рецепцията обаче й обяснили, че  ще би трябвало да запазят
делукс стая, щом са с деца.
Така действително цената излиза със 100 лв. от горната страна на вечер. Жената се отказала и запазила стая в различен хотел, още веднъж във Велинград.

Проверка на „ Телеграф “ в платформите за резервации сподели, че наемането на двойна стая в хотел в Казанлък за две нощувки за двама възрастни коства 673 лв..

В случай обаче, че фамилията е с бебе на годинка, макар политиката на хотела да настанява деца до 2 година гратис, сумата скача необяснимо на 708 лв..

В различен хотел сумата за двама възрастни за стая с размери 32 кв. е 689 лв. за две нощувки, само че в случай че има и дете, стаята не се предлага.

Възможно е настаняване в друга, която е с 2 квадрата по-голяма, само че сумата набъбва с повече от стотачка на 798 лв..

В случай че фамилията е с две деца пък, сметката за престоя минава 1000 лв..

Жени Чипилева, която е срещу тази процедура в хотелите, показа, че с три деца е доста мъчно да открият хотел, където да ги настанят дружно.

което и преди сме наемали, до момента в който аз бях бременна и ни събраха там с две деца “, споделя Чипилева.

„ Тогава едното беше на 1 година, а другото на 4 година Запазихме студиото, в което с изключение на спалня имаше и диван, където спеше по-голямото ми дете, а на леглото дружно със брачна половинка ми се събрахме с по-малкото. Тъй като мястото ни хареса, взехме решение и тази година да запазим същото студио, само че към този момент фамилията ни се усили с още едно дете. По наша преценка помещението беше безусловно задоволително, с цел да сложим и една кошара, която е към 90 см, само че от хотелът ни отхвърлиха да ни дават това студио. Вместо него ни предложиха апартамент, който обаче беше на двойно по-висока цена. Практиката в родните хотели е да се доплаща за деца над 2 години, само че се оказва, че даже новородените се таксуват по един или различен метод “, възмущава се Жени.

Семейства, които са се сблъсквали с сходни проблеми, считат, че това е метод да отхвърлен гостите с деца, без да го афишират категорично.

Освен това настаняването на семейство в две разнообразни стаи поради съществуване на дребни деца е неуместно.

Имало е случаи, в които родители са изправени пред избора да спят в обособени стаи по време на почивката си,

В една от изявленията е разказана обстановка на семейство с едно дете на четири години, което е направило резервация за края на февруари.

Сумата за две нощувки е била 754 лв.. Дамата е извънредно удовлетворена от стаите, от личния състав, храната и басейните.

Впоследствие вземат решение още веднъж да резервират за началото на април, като броят на нощувките и на хората е същият, само че от хотела към този момент й желаят 1120 лв..

Дамата се възмутила и попитала каква е повода за това нарастване, а от хотела й дали отговор, че имат нова политика и посетители с деца на възраст над 2 година ги настаняват единствено във висок клас пространства.

Такса в размер на 10 евро на час взимат някои хотели за ранно настаняване. С нея се таксуват единствено посетители, които идват в часовете сред 10 и 14 часа. Така, в случай че се постанова, би трябвало да доплатят общо 40 евро. В случай че гостът желае да се настани преди 10 часа, хотелът взима цената за нощувка. Масово местата за настаняване канят туристи след 14 часа, а има и такива, които не одобряват преди 15 часа. Освобождаването на стаите пък е до 12 часа, а тук-там и до 11 часа.

Между 20 и 50 лв. коства нощувката в хотел за домашния любим, а за бебе стана ясно, че би трябвало да се доплати най-малко 100 лв., сподели изследване в няколко хотела. Изискването е домашният любим да е до 5 кг. Също по този начин би трябвало наложително в общите пространства да се носи на ръце или в чанта. От хотелите оправдават таксата с разчистване и стерилизация на стаите, в които са обитавали животни. В информацията за допускане на домашни любимци също по този начин категорично е записано, че не би трябвало да подвигат звук.

Ако някой хотел изнудва родители да заплащат по-скъпо за нощувка на децата, това е нелоялно държание. Това заяви за „ Телеграф “ заместник-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Веселин Налбантов. В подобен случай предлагам на гостите да се отпишат от престоя, добави той. По думите му това не е всеобща процедура и който я ползва, е неточен. Това е антиреклама, безапелационен беше Налбантов. Той акцентира, че в случай че екскурзиант се натъкне на сходна процедура, има цялостното право да се откаже и би трябвало да го направи.

Налбантов посочи, че нормално практиката е първото дете да се настанява гратис, а второто – с 50% понижение. Всеки хотел си има своя политика и има разнообразни отстъпки за малчугани. Справка на „ Телеграф “ сподели, че някои хотели дават гратис бебешка кошара и столче за хранене в стаята, а други афишират цени от по 5 лева за тези добавки. Обикновено има и понижение за в допълнение легло на възрастен, което в множеството случаи е с 20% по-евтино от постоянната цена на човек.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР