Хотели и собственици на имоти в местността Къмпинг Европа край

...
Хотели и собственици на имоти в местността Къмпинг Европа край
Коментари Харесай

Безводие в разгара на лятото! Спряха водата на хотели в Поморие

Хотели и притежатели на парцели в местността „ Къмпинг Европа ” край Поморие са без вода в разгара на сезона.

По думите им кранчето било спряно от хора на предприемач от Бургас, претендиращ благосъстоятелност върху водопровода.

От ВиК-Бургас обясниха, че вложител, т.е. притежател на оборудването, е Община Поморие от 2011 година и би трябвало да бъде трансферирано към тях за стопанисване. Заради сагата сега притежатели на хотели и здания в региона, които имат подписани контракти за самостоятелни партиди с водоснабдителното сдружение и са постоянни платци - са без вода.

“Разполагаме с контракт, който сме сключили с ВиК-Бургас през 2019 година. Има е и открита партида. Този тръбопровод е въведен в употреба, а улицата, под която минава – е общинска. Същевременно сме със спряна вода ”, съобщи в ефира на „ Здравей, България ” съобщи господин Тонузлиев, който е един от притежателите на комплекса със спряна вода. И добави, че е " подложен на рекет от страна на частния притежател на тръбата ". 

Представител на компанията, която е спряла водата, изясни, че „ компанията му няма връзки със притежателите на комплекса ”. „ Не сме им давали въобще  Декларация за единодушие за присъединение към построения от нас тръбопровод ”, акцентира Тодор Тодоров.

По думите му водопроводът, който е със спряна вода и е построен от компанията, е краткотраен и има Акт 16 и е благосъстоятелност на предприемача Бенчо Бенчев. „ Този частен тръбопровод не е предаден на ВиК за употреба, тъй като нито сдружението на ВиК в Бургас, нито общината, желаят да одобряват построени водопроводи, които са отвън регулационните граници ”, уточни Тодоров.

В мнение от ВиК-Бургас показват, че водопроводът е на общината и в тази ситуация става въпрос за прекъсване от частен предприемач на вода, течаща по общински тръбопровод.

Кметът на Поморие Иван Алексиев изясни в ефира на утринния блок на Нова телевизия, че ВиК-Бургас и  предприемачът са „ извънредно неточни по отношение на хората, останали без вода. „ Това е безчинство. Общината е издала позволение през 2009 година за краткотраен тръбопровод. Той се вкарва за употреба през 2011 година в три парцела на Бенчо Бенчев. Как този тръбопровод е стигнал до другите здания, без координиране с ВиК – не мога да знам ”, съобщи той.

По думите му ВиК сдружението би трябвало да реагира незабавно и да пусне водата на хората. „ След това те да подадат съответните тъжби и разногласието да се реши ”, акцентира Алексиев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР