Хотелът, който се изгражда на брега на морето в курорта

...
Хотелът, който се изгражда на брега на морето в курорта
Коментари Харесай

ДНСК: Строителството в комплекс Св. Св. Константин и Елена е законно

Хотелът, който се построява на брега на морето в курорта " Св.Св. Константин и Елена " край Варна, дава отговор на законовите условия. Това съобщи след инспекция ръководителят на Дирекцията за народен и строителен надзор (ДНСК) Иван Несторов. До нея се стигна след сигнал на жители в обществените мрежи за изливането на бетон на метри от плажа.

 © Българска телеграфна агенция
Разрешението за строителство на новия хотел е издадено от Община Варна през февруари предходната година, като преди този момент е изменен Общият организационен проект на града.
Арх. Иван Несторов - шеф на ДНСК: Десети месец 2017 година е последната глоба, която се прави от страна на Министерството на районното развиване, и тази глоба е заповедта, с която се дава единодушие за преправка на Общия организационен проект на град Варна.
Курортът " Св. Св. Константин и Елена " е с национално значение, по тази причина Подробният организационен проект на парцела, върху който се строи, е утвърден от Министерството на районното развиване.
Арх. Иван Несторов - шеф на ДНСК: От това, което направихме като оглед на обекта, аз не намирам престъпления, по простата причина, че има легално, т.е законосъобразно издадено позволение за градеж въз основата на утвърдена техническа документи.
Проектът е координиран и с екологичното законодателство. Инвеститорите подсигуряват, че достъпът до плажа ще остане свободен за туристите.
Арх. Иван Несторов - шеф на ДНСК: Нито ще има нов плаж, нито ще се застроява плажът, тъй като според този утвърден и влезнал в действие Подробен организационен проект, той е минал през всички институции.
Проверките на Националния строителен надзор не престават по Южното Черноморие.
 Стават ясни резултатите от инспекцията за строителството по Южното Черноморие Стават ясни резултатите от инспекцията за строителството по Южното Черноморие
Днес би трябвало да станат ясни и резултатите от инспекцията на ДНСК-Варна от строителството на нов обект в курорта "Св. Св. Константин и Елена ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР